Долучайтеся до українізації Південно-Західної залізниці: виберіть нову назву філії в Дії

Прес-офіс Міністерства
03 березня 2023, 08:01
  Перегляди 433

Укрзалізниця розпочинає програму «Залізна українізація», щоб повністю позбутися російського минулого і будь-яких зв’язків із країною-агресором. Один із перших етапів — перейменування Південно-Західної залізниці. Проголосувати за нову назву для філії УЗ може кожен українець у застосунку Дія. Опитування триватиме з 3 до 10 березня. 

«Опитування в Дії — це зручний інструмент комунікації держави з українцями. А також важлива послуга для розвитку електронної демократії в Україні. За понад рік існування послуги ми провели в застосунку 10 опитувань, у яких користувачі віддали понад 7,3 млн голосів. Це зручна можливість для українців висловити свою думку з певного питання, яке в подальшому буде враховано при ухваленні рішень», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.   

Південно-Західна залізниця географічно розташована на півночі України. Але отримала назву ще в часи російської імперії, коли Україна була її південно-західною частиною. Тепер українці можуть долучитися до дерусифікації регіональної філії Укрзалізниці, проголосувавши за нову назву в Дії.  

«Минулого тижня ми презентували програму «Залізна українізація». Починаємо перейменування двох наших регіональних філій, на що чекали вже давно. Отже, логіка перейменування така: чотири з шести наших регіональних філій носять назву відповідно до міста, у якому розташовано їхні апарати управління. Ще дві носять назви, які не мають жодної логіки щодо їх географічного розташування. Настав час це змінити. За допомогою Дії оберемо оптимальні варіанти назв», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Щоб узяти участь в опитуванні, авторизуйтеся у застосунку, виберіть «Послуги», а далі — «Опитування». 

Проголосуйте за один із чотирьох варіантів:

  • Київська залізниця

  • Столична залізниця

  • Центральна залізниця

  • Північна залізниця

Результати будуть доступні після завершення опитування. Голосуйте та допомагайте нам будувати електронну демократію. 

Нагадаємо: зараз у застосунку також проходить опитування про 8 березня. Українці визначають — залишити цей день вихідним чи зробити робочим.

Опитування в Дії реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури й Укрзалізницею.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт