До кінця 2022 року мобільний інтернет з’явиться на всіх міжнародних автошляхах

Прес-офіс Міністерства
18 листопада 2021, 15:32
  Перегляди 1409

Мінцифра працює над забезпеченням доступу до швидкісного мобільного інтернету на автомобільних та залізничних шляхах. До кінця 2022 року мобільні оператори реалізують покриття всіх міжнародних автошляхів України. Про це розповів заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Шелест на міжнародному форумі інфраструктури та транспорту MINTRANS. 

«До кінця наступного року мобільні оператори забезпечать покриття на всіх автомобільних автошляхах. При цьому ми розуміємо, що є дуже велика потреба забезпечення інтернету і на залізниці. Зараз ми розробляємо проєкт покриття інтернету на залізничних шляхах. Вже є певні розрахунки, певне бачення технології, які мають використовуватися, та, власне, масштаб бюджету для цього проєкту», — підкреслив Шелест. 

Один із пріоритетів Мінцифри — розвиток цифрової інфраструктури, оскільки це не тільки про комфорт, а й про базові потреби та безпеку. Для цього ми залучаємо партнерів як із державного сектору, так і з приватного до цього. Щоб всім людям було комфортно користуватися інтернетом по всій Україні — і у великих містах, і в сільській місцевості. 

З цією метою Мінцифра стимулює розвиток мережі швидкісного мобільного та фіксованого інтернету. З липня 2020 близько 3 млн українців отримали 4G вперше. А ще 8,9 млн людей отримали другого або третього оператора, який надає 4G. Загалом понад 25 тисяч міст та сіл вже мають 4G. А цього року також реалізовуємо проєкт «Інтернет-субвенція». У межах якого під’єднаємо 6 тисяч соціальних об’єктів у 3 тисячах сіл. Так 1 млн українців зможуть отримати доступ до оптичного інтернету вперше.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт