До Дії доєдналися більше 100 партнерів, у 2021-му планують ще понад 1000 – Мстислав Банік

  Перегляди 1891

З початком пандемії COVID-19 Міністерство цифрової трансформації України прискорило процес інтеграції порталу і застосунку Дія у всі сфери життя – від аеропортів до магазинів продажу техніки.

Протягом 2020 року до Дії доєдналися більше 100 партнерів, у 2021-му планують ще понад 1000. 

Про це повідомив керівник проєкту Дія Мстислав Банік під час ефіру на каналі Україна 24.

"Карантин, локдаун, віддалена робота ще більше підтвердили те, що Мінцифра на правильному шляху. Ми переводимо державні послуги в онлайн, щоб українці могли скористатися ними безконтактно у будь-який час без вихідних та черг у всіх сферах життя – від аеропортів до магазинів продажу техніки. Крім того, на минулому тижні Верховна Рада підтримала законопроєкт про використання цифрових паспортів нарівні з паперовими". 

Мстислав Банік,
керівник проєкту Дія

Мстислав Банік додав, що у команди Мінцифри амбітні цілі щодо інтегрування Дії у сфери ритейлу, мобільного зв’язку, банкінгу, поштових відправлень, органів влади, ЦНАПів. Для цього у жовтні 2020 року команда Мінцифри презентувала революційну функцію шерингу документів, завдяки якому українці можуть поділитися копією свого паспорту зі смартфону. Такі цифрові рішення необхідні для зручного та безпечного користування послугами.

"Одна з важливих функцій, презентована Дією у жовтні, є шеринг копії паспорту, яким зокрема можна скористатися для отримання банківських послуг. В нас є перелік установ, де буквально в один клік можна поділитися копією паспорта прямо зі смартфону. Це велика перемога для нас, тим більше Мінцифра в Україні запустила перший цифровий паспорт у світі, який не просто відображає документ у смартфоні, а і має функціонал копії документа, що є заміною ксероксу паспорта. Це дуже зручно і водночас безпечно в умовах пандемії COVID-19"

Мстислав Банік

Також керівник проєкту Дія нагадав про допомогу бізнесу під час пандемії та про те, що біля 480 тисяч ФОПів та найманих працівників отримали одноразову карантинну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень, скориставшись порталом або застосунком Дія.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт