Державну електронну систему у сфері будівництва відвідало більше 1 мільйона користувачів

  Перегляди 806

У липні 2020 року стартувала Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ), яку разом запустили Міністерство розвитку громад і територій із Міністерством цифрової трансформації. Система цифровізувала процес отримання адміністративних послуг у цій сфері. За час свого існування кількість відвідувачів порталу перетнула позначку в 1 мільйон користувачів.

На ЄДЕССБ можна знайти інформацію про видані дозволи, акти готовності, технічну інвентаризацію та багато іншого. Загалом більше 600 тисяч документів щодо будівництва. 

За півтора роки найбільш популярний розділ порталу — мапа з розміщенням будівельних об’єктів та реєстри, зокрема, декларативні та дозвільні документи. 

Цими і не тільки даними вже користуються журналісти та громадські активісти для моніторингу забудови, організації, які створюють сервіси на основі відкритих даних, та просто небайдужі громадяни, які цікавляться тим, що будують в їхньому місті. 

Для роботи в цій системі авторизовані всі види користувачів, які залучені в процес будівництва, — архітектори, проєктувальники, технічні інвентаризатори, інженери, спеціалісти органів контролю та присвоєння адрес. Усього більше 25 тисяч професіоналів, які майже щоденно працюють із системою.

Також будь-яка людина може переглядати інформацію про всі будівельні об’єкти на публічному порталі https://e-construction.gov.ua/ 

Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблена Міністерством розвитку громад і територій у співпраці з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт