Чи стануть високі технології пріоритетом для України?

Прес-служба
05 листопада 2019, 18:10
  Перегляди 1870

Представники приватного сектору, Уряду та фінансових установ на глобальному та місцевому рівнях зібралися на стратегічному Євроазійському IT-форумі, аби з-поміж іншого обговорити питання впливу ІТ на зростання економіки та роль високих технологій в розвитку України. Міністерство цифрової трансформації на форумі представив заступник Міністра з питань розвитку IT-галузі Олександр Борняков.

Головне питання учасників форуму чи є в Україні воля до цифрових трансформацій та розвитку ІТ?

На думку Олександра Борнякова, саме зараз, саме цей «Уряд технократів» має таке прагнення.Але цю волю треба закріпити документально на державному рівні. Зокрема, у Стратегії сталого розвитку країни, яка повинна відповідати новим викликам. І це буде сигналом для світу, що Україна може стати однією с високотехнологічних країн, розвиток якої відбуватиметься за рахунок інновацій.

У свою чергу, Міністерство цифрової трансформації працює над визначенням реального стану ІТ-ринку в Україні та його потенціалу. Як у багатьох сферах, наразі немає даних, які би демонстрували реальну картину. Інформація фрагментарна та суперечлива. Наприклад, на сьогоднішньому форумі виявилось, що навіть дані таких компаній як Google та EPAM відрізняються. Отже, питання потребує більш глибоко аналізувати та визначення політики.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт