Чатбот, персональний кабінет, каталог бізнес-подій, новий функціонал: що пропонує оновлений портал Дія.Бізнес

Вчора о 12:03
  Перегляди 68
  Перегляди 68

Національний проєкт Дія.Бізнес презентував оновлений портал, який посилить підтримку підприємництва в Україні та за її межами. Відтепер портал Дія.Бізнес пропонує користувачам унікальну траєкторію руху залежно від типу бізнесу й етапу його розвитку. Підприємці можуть швидко та легко знайти‌ ‌необхідну‌ ‌інформацію‌ — від пошуку ідеї для старту бізнесу до виходу на зовнішні ринки.  

«Ми запустили проєкт Дія.Бізнес у 2020 році, його місія — допомогти створити країну підприємців. Це вже потужний інструмент для бізнесу — 14 офлайн-центрів‌, вебпортал з безоплатними консультаціями, добірка грантів та окремий фокус на підтримку українського експорту. У 2024 році ми перезапускаємо портал, щоб усі охочі отримали ще більше можливостей та ідей для розвитку. В умовах повномасштабної війни підприємці відіграють надважливу роль — маємо створити всі умови для їхнього успіху», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України.

Оновлений портал також має вдосконалений персональний кабінет користувача, де можна зручно зберігати найактуальніший контент про експорт, гранти, освітні програми, тренінги та інші можливості для розвитку. 

«У Мінцифрі ми створюємо екосистему для підприємців, де кожен має змогу отримати потрібну консультацію та знайти освітньо-грантову можливість. За майже 5 років роботи проєкту відкрили 14 центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес, а портал проєкту відвідали понад 13 млн користувачів. Щоб і надалі залишатися надійною підтримкою для українського бізнесу та бути на крок попереду, ми переосмислили платформу Дія.Бізнес. Тепер портал формує траєкторії руху  відповідно до актуальних запитів підприємців та економить найважливіший ресурс — час», –– зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції. 

Портал також рекомендуватиме події для підприємців на різноманітні тематики: освітні події, воркшопи, семінари, міжнародні виставки. Користувачі зможуть в один клік додати їх до свого Google-календаря.

«Оновлення порталу — це насамперед відповідь на потреби сучасного українського підприємця. На новій версії порталу ми запровадили персоналізований підхід до розміщених можливостей. Відтепер найрелевантніші пропозиції автоматично пріоритезуватимуться в особистому кабінеті. Це дасть змогу підприємцям не пропускати найактуальніші для їхнього бізнесу можливості та максимально ефективно використовувати інструменти, які пропонує Дія.Бізнес», — прокоментував Андрій Ремізов, директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту. 

Також на обновленному порталі тепер є чатбот, який надає користувачам контент за запитом. Серед інших нововведень — на Маркетплейсі фінансових можливостей можна буде порівнювати фінансові програми та відсортувати їх за пріоритетами.

«Портал Дія.Бізнес став корисним інструментом і важливою частиною екосистеми Дія, що продовжує зростати й розширюватися. Завдяки проєкту EU4Business-SMEPIS ми раді долучитися до трансформації та оновлення функціоналу порталу, і сподіваємося, що він стане ще зручнішим та легшим у користуванні. Європейський Союз продовжуватиме підтримувати цифрову трансформацію в Україні, зокрема сервіси й інструменти, що полегшують взаємодію держави і бізнесу», — зазначив Генрік Вітфельт, керівник секції «Державні фінанси, підтримка бізнесу та соціальна політика» Представництва Європейського Союзу в Україні.

Українських експортерів також чекає низка оновлень, зокрема інструмент для пошуку коду УКТЗЕД при виході на зовнішні ринки. Іноземні користувачі за допомогою фільтрів можуть сортувати профілі компаній у Каталозі українських експортерів для зручного пошуку потенційних партнерів. 

«Портал Дія.Бізнес — результат роботи, яка йшла всупереч консервативним підходам, що існували в Уряді, адже досягти цього результату класичними методами було неможливо. Партнерства, донори, відкрита комунікація — це те, що дає змогу робити такі зміни. Офіс ефективного регулювання BRDO працює над дерегуляцією з 2015 року для того, щоб полегшити життя підприємців. МРГ з дерегуляції, до роботи якої долучений BRDO, переглянула 1 323 інструменти держрегулювання, як-от дозволи, ліцензії та інші обов’язкові документи для бізнесу. Третину цих інструментів Уряд вирішив скасувати. Тобто ми змогли довести, що не потрібно вимагати від підприємців 300–400 дозволів та ліцензій, щоб вони витрачали ресурс на розвиток власного бізнесу. Як можна виміряти дерегуляцію? Через гроші, які бізнес або економить, або витрачає на дотримання законодавства. За розрахунками експертів SMEPIS, очікуваний економічний ефект від дерегуляційних ініціатив становить 15,7 млрд грн економії для бізнесу», — зазначив Олексій Дорогань, заступник керівника проєкту EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO. 

На оновленому порталі зʼявилися нові розділи: Дія.Бізнес Старт, Дія.Бізнес Розвиток, Дія.Бізнес Експорт, Дія.Бізнес Жінкам, Дія.Бізнес Ветеранам, а також розділ, присвячений цифровізації бізнесу — Дія.Бізнес Digital. Він містить каталог продуктів і послуг, тест на рівень підприємницьких здібностей — ентреграм для молоді, тест на рівень цифрової грамотності співробітників — цифрограм, ідеї для старту цифрового бізнесу та кібердіагностика бізнесу. 

«Компанія Mastercard багато років поспіль є стратегічним партнером Міністерства цифрової трансформації в розвитку ініціатив для малого та середнього бізнесу. Спільний запуск онлайн-порталу Дія.Бізнес, масштабна підтримка офлайн-центрів по всій Україні, відкриття першого центру Дія.Бізнес за кордоном, розробка спеціалізованих інноваційних сервісів та грантово-акселераційних програм для підприємців — це наші потужні спільні проєкти для цифровізації підприємницького досвіду та допомоги малому й середньому бізнесу в масштабуванні своєї справи. Ми раді й надалі залучати наш досвід та експертизу задля створення рішень, що створюватимуть нові можливості для українських підприємців», — зазначила Анжела Кашперук, віцепрезидентка з розвитку бізнесу Mastercard  в Україні та Молдові.   

Дізнатися більше про нові можливості порталу Дія.Бізнес можна за посиланням. А також ознайомитися з бета-версією порталу — https://business.diia.gov.ua 

Подію ініціювали Міністерство цифрової трансформації України спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту й Дія.Бізнес у межах проєкту EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ Ukraine, BRDO та Civitta за фінансової підтримки Європейського Союзу. Партнер заходу — міжнародна технологічна компанія Mastercard.

Розробка оновленого порталу Дія.Бізнес  реалізована з ініціативи  Міністерства цифрової трансформації України спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту та Дія.Бізнес у межах проєкту EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ Ukraine, BRDO та Civitta за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт