Більше жодних багів: EPAM та Мінцифра презентують освітній серіал про QA-тестувальника

  Перегляди 1144

У новому серіалі — про сценарії тестування, виявлення багів, баг-репорти, пошук роботи та якісне портфоліо QA-тестувальника. Програма містить 8 серій та фінальний тест наприкінці.

QA-тестувальник — це людина, яка тестує програмне забезпечення, тобто шукає та усуває помилки в програмному коді. Сьогодні це один з найпопулярніших напрямів сучасного ІТ-ринку: взимку 2023 року медіанна зарплата QA-спеціаліста становила $ 2 000. Міністерство цифрової трансформації України разом з EPAM створили освітній серіал для тих, хто хоче розвивати кар’єру QA-тестувальника.

Спікери освітнього серіалу — Юрій Бажан, QA-тестувальник EPAM, та Вікторія Полтавець, QA-тестувальниця GoIT.

Переглянути освітній серіал можна на платформі Дія.Освіта за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/qa-tester

Закріпити знання на практиці можна в онлайн-симуляторі професії —  https://osvita.diia.gov.ua/simulators/qa-tester-simulator

Платформу Дія.Освіта створено з урахуванням ДСТУ ISO/IEC 40500:2015 «Інформаційні технології. Настанова з доступності вебконтенту W3C (WCAG) 2.0» щодо вимог безбар’єрності та потреб людей з порушенням зору. Частина контенту платформи містить субтитри українською мовою для користувачів з порушенням слуху, а деякі освітні продукти дублюють контент жестовою мовою.

Освітній серіал та симулятор створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа за сприяння EPAM.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт