Більше сотні сіл підключено до оптичного інтернету в межах проєкту “Інтернет-субвенція”

  Перегляди 3159

За кошти “Інтернет-субвенції” 118 сіл вже отримали швидкісний інтернет та базову локальну мережу у соціальних закладах, у тому числі Wi-Fi-покриття. Найбільше сіл підключено в Чернігівській, Вінницькій та Житомирській областях. Загалом у підключених селах 40 тисяч українців вперше зможуть під’єднатися до швидкісного інтернету. 

Мінцифра уважно контролює всі етапи проєкту й слідкує, щоб всі села в рамках “Інтернет-субвенції” отримали доступ до швидкісного інтернету. Щоб перевірити ефективність впровадження проєкту, ми вирушили в декілька сіл України. Результати можна переглянути у відео:

Уже підписано договори для підключення 2 тисяч сіл на суму 200 мільйонів гривень. Наразі провайдери активно будують мережі для під’єднання сіл. Відстежувати розвиток під’єднань в режимі реального часу можна на спеціальному дашборді.

Проєкт має значний соціальний ефект, адже завдяки йому українці отримають можливість під'єднатися до оптичного інтернету. Це забезпечить рівний доступ та можливості для кожного українця.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт