Більше 10 тисяч малюків отримали свої перші документи завдяки послузі єМалятко

Прес-офіс
24 червня 2020, 10:07
  Перегляди 1973

Комплексною послугою єМалятко скористалися 10 117 малюків — близько 8% від усіх дітей, народжених в Україні у 2020 році.  

Серед них 9977 немовлят отримали власний податковий номер, 6406 — унікальний номер запису у реєстрі (УНЗР). 7433 родини отримали допомогу при народженні дитини. Проведено 3 545 реєстрацій місця проживання новонароджених та нараховано допомогу на 188 дітей з багатодітних сімей.

Послуга єМалятко вже працює у 31 місті України: https://bit.ly/2B8fvCu

"Ми прагнемо, щоб найскладнішим завданням для батьків був вибір імені малюка. А про все інше повинна піклуватися держава. Найближчим часом плануємо запуск послуги у 50 нових містах та селищах. А вже наприкінці року єМалятко стане доступним на порталі Дія.", —  зазначив Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації. 

"Для зручності громадян ми зменшили кількість візитів до державних установ до одного — заяву єМалятко можна заповнити у пологовому будинку, відділі ДРАЦС чи ЦНАП. А також автоматизували обмін даними між порталом Дія та держорганами, що дозволяє за однією заявою отримати до 8 різних послуг", — прокоментувала Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації. 

Впровадження послуги реалізується Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби та за сприяння міжнародних проєктів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми U-LEAD з Європою, EU4PAR, Grid Dynamics Life.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт