8 компаній, які представлять Україну на міжнародній конференції SXSW 2023

  Перегляди 766

6 лютого пройшов онлайн-пітчинг, де експерти обрали вісім інноваційних компаній, які представлять Україну на міжнародній конференції SXSW 2023 в Остіні, США. Хто отримає шанс презентувати свої розробки в Америці, вирішували Джонатан Дерн з Sabella Dern Entertainment, Андрій Федорів з Fedoriv Group та представники організаторів і партнерів ініціативи.

До списку переможців потрапили:

  1. Esports Charts — «гугл-аналітика» для лайв-стримінгу. 

  2. deep3dstudio — фотограмметрична студія, яка створює реалістичні 3D-аватари.  

  3. WE/AR — креативна студія AR/VR-рішень для бізнесу.

  4. Mriya production — продакшн, який створює віртуальні світи на основі ігрового рушія.

  5. Zibra AI — платформа для створення реалістичного 3D-контенту за допомогою AI.

  6. 3DLOOK — розробник віртуальної примірочної для онлайн-магазинів. Технологія збільшує продажі та лояльність клієнтів й зменшує кількість повернень.

  7. Aspichi — аудіовізуальна платформа для телепортації. Використовуючи 360-відео та віртуальну реальність, технологія допомагає користувачам подорожувати у часі та просторі.

  8. V-Art — платформа, яка  допомагає брендам ліцензувати та монетизувати свої цифрові активи завдяки блокчейну.

Усього у відборі взяли участь понад 50 інноваційних компаній, 15 з яких запросили на онлай-пітчинг. Організатори покривають переможцям вартість стендів на SXSW 2023 та організовують для них нетворкінговий захід з підприємцями та інвесторами Ukraine & Friends.

SXSW 2023 пройде з 10 по 19 березня в Остіні, Техас. Це міжнародна конференція, заснована у 1987 році. Щороку захід збирає лідерів з усього світу на панелях, присвячених досягненням у сфері технологій, інновацій, культури та інших напрямів. Конференція також охоплює музичні, кіно- і медіа фестивалі. Всього захід відвідує понад 70 000 людей, та близько 10 000 компаній. Серед гостей SXSW – Ілон Маск, Барак Обама, Марк К’юбан та інші. 

Українська делегація на SXSW 2023 відбудеться завдяки Програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у співпраці з Фондом розвитку інновацій, Startup Grind Kyiv та Western NIS Enterprise Fund, за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Посольства України в США та Innovation Bridge Europe.

«Україна — це країна стартапів. У нас неймовірно талановиті люди, які створюють фантастичні проєкти, про які повинен знати світ. Ми як Мінцифра усіляко підтримуємо розвиток української стартап-екосистеми. Міжнародна підтримка зараз необхідна як ніколи. Такі заходи як SXSW 2023 в Остіні — це чудова можливість українським компаніями заявити про себе, знайти партнерів та масштабуватись», — зазначив заступник міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков.

«Участь у SXSW – це унікальна можливість для українських стартапів голосно заявити про себе світові, презентувати сміливі рішення та налагодити контакти з провідними гравцями ринку. Саме тому другий рік поспіль Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" підтримує участь українських компаній у наймасштабнішому заході в світі. Наразі обрано 8 найкращих, які презентують креативні розробки у сферах геймінгу, метавсесвіту, виробництва фільмів та медіа контенту, електронного маркетингу, керування даними з використанням AI, VR, blockchain та вкотре доведуть, що окрім сміливості, Україна славиться інноваціями та креативними рішеннями навіть за надскладних умов», — каже Олеся Залуська, керівниця Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

«Особливістю цьогорічного відбору на SXSW є не лише велика кількість охочих відвідати легендарну міжнародну конференцію в Техасі, але і їх креативні розробки, якісні інноваційні продукти та готовність вражати світ. Вісім фіналістів, що увійдуть до складу української стартап-делегації, – це сміливі інноватори з проривними ідеями, які в складних умовах війни все одно продовжують розвивати свої проєкти, впевнено рухаються вперед, шукають можливості для масштабування на глобальних ринках та залучення інвестицій. Переконаний, що цього року  українська делегація гідно представить нашу державу світовій технологічній  спільноті на SXSW і ще раз доведе, що Україна впевнено позиціонує себе як швидкозростаючий гравець у сфері інновацій та технологій», — коментує Павло Карташов, директор Фонду розвитку інновацій.

«Українська делегація на SXSW 2023 — надпотужна. Ми обрали сильних учасників, які візьмуть максимум від подорожі й закріплять за Україною статус країни-інноватора. Минулого року ми вже налагодили контакт з екосистемою конференції, тож цього року чекаємо на успішні презентації українських компаній й, відповідно, посилення української економіки під час війни», —вважає Startup Grind Kyiv Chapter Director Катерина Дегтяр.

«Українські стартапи, які взяли участь у конкурсі, представили цікаві унікальні інноваційні рішення і продемонстрували переконливі презентаційні навички. Щирі вітання переможцям та побажання успішної участі у міжнародній конференції SXSW 2023», — Віталій Бігдай, керівник програми сприяння експорту WNISEF.

Щоб отримати більше інформації, пишіть на h.zenn@startupgrind.com.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт