43 000 ноутбуків отримають українські вчителі для спілкування та співпраці з учнями

  Перегляди 717

Через війну мільйони українців змушені залишити свої домівки, а тисячі закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів. Понад 3,7 мільйона учнів зараз навчаються дистанційно. 

Щоб допомогти учням продовжувати освіту – і тим, що залишилися в Україні, і тим, хто вимушено покинув звичне місце проживання, надається фінансова допомога для закупівлі, ліцензування та розповсюдження 43 000 ноутбуків Chromebook для українських викладачів. 

Міністерство освіти і науки, Міністерство цифрової трансформації домовилися про партнерство з генеральним директором Google for Education. Також ЮНЕСКО виступає партнером проєкту.

Google співпрацює з місцевими організаціями, щоб навчити близько 50 000 викладачів. За допомогою серії семінарів та онлайн-матеріалів викладачі дізнаються, як найкраще використовувати свої пристрої та набір інструментів Google Workspace for Education.

«Будуючи цифрову державу, ми завжди особливу увагу приділяли освіті дітей — підключали школи до швидкісного інтернету, почали реформувати уроки інформатики та математики, закупили за кошти держави більше як 61 тисячу ноутбуків для вчителів. Адже технології — це про наше майбутнє. Зараз же в умовах війни наші вчителі героїчно продовжують навчальний процес та проводять уроки онлайн. Вмикаються в зуми та надсилають учням завдання з бомбосховищ. Їм необхідна технологічна підтримка, щоб продовжувати дистанційну освіту», — Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Наша держава продовжує цифрову трансформацію сфери освіти наперекір жорстокій агресії рф проти України. Про це свідчить створення численних онлайн-сервісів і забезпечення вчителів сучасними девайсами. Минулого року спільно з Мінцифрою ми реалізували Всеукраїнський проєкт “Ноутбук кожному вчителю”, придбавши більше ніж 60 тис. ноутбуків для вчителів. Проте війна перервала реалізацію проєкту. Значна частина придбаної техніки знаходилася в нині зруйнованих і пошкоджених школах. Багато техніки із закладів освіти було викрадено. В умовах повномасштабної війни ми вимушені починати спочатку. Завдяки допомозі компанії Google, що підтримувала українську освіту в численних проєктах, зокрема, з розгортання сервісу GSuiteforEducation (GoogleClassroom) у закладах загальної середньої освіти та проведення масштабних Всеукраїнських тренінгів для педагогічних працівників, найближчим часом наші вчителі отримають необхідну техніку для продовження роботи. Вдячний представникам Google та партнерам за багаторічну співпрацю, а також всі здійснені кроки назустріч українській освіті та науці під час війни», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. 

Для тих, хто навчається в закладах вищої і фахової передвищої освіти, деякі преміальні функції Workspace for Education стали безоплатними для українських університетів і коледжів до кінця року. Це означає, що вони можуть проводити зустрічі для більшої кількості людей — до 250 учасників — і записувати їх безпосередньо в хмарному сховищі для тих, хто не може відвідати заняття в режимі реального часу.

Google for Education також продовжуватиме оновлювати такі ресурси, як «Навчайте, де б ви не були» — центральний ресурс, розроблений під час пандемії, який містить інформацію, поради, тренінги та інструменти для навчання.

Також розширено тематичний плейлист youtube.com/learning. Відтепер відео доступне українською мовою. Учні віком від 13 до 17 років зможуть знайти контент, який допоможе їм у навчальній програмі. При цьому особливий акцент буде зроблено, наприклад, на українську літературу та мовознавство, фізику, біологію, хімію та математику.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт