32 тисячі українців вже отримали Дія.Підпис

  Перегляди 1359

За 3 доби із моменту запуску Дія.Підпис послугу отримали 32 тисячі українців. Це електронний підпис у смартфоні, який доступний у застосунку Дія. Його презентувала Мінцифра 17 травня під час Diia Summit 2.0. Про перші результати розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час ефіру Громадського Радіо. 

"Дія.Підпис — найзахищеніший електронний підпис в Україні. Він зберігається у захищеному середовищі і генерується завдяки технології PhotoID. Його можна отримати в застосунку за 7 секунд. Це інноваційний сервіс, завдяки якому можна отримувати держпослуги просто зі смартфона. Без черг, ходіння до банків та написання заяв, як було раніше. За 3 доби вже 32 тисяч українців отримали Дія.Підпис. Найчастіше — в електронному кабінеті Державної податкової служби та на порталі Дія", — розповів Михайло Федоров.

Електронний підпис — це один з основних засобів ідентифікації людини. Завдяки Дія.Підпису можна підписувати будь-які документи, отримувати держпослуги просто з телефона вдома, в метро чи під час ранкової кави — безоплатно й у кілька кліків.

Дія.Підпис інтегрується з порталом Дія, тобто тепер можна отримувати послуги з порталу не лише з комп’ютера, але і з вашого смартфону. Також саме завдяки Дія.Підпису нам вдалося запустити податкові послуги в застосунку Дія. Адже при поданні декларацій потрібно підписати їх. Поступово технологія буде інтегруватися також з кабінетом водія та кабінетом на Порталі пенсійного фонду, банками та страховими компаніями та мобільними операторами. 

Як створити Дія.Підпис? 

Потрібно зайти в розділ “Меню” в застосунку, пройти перевірку за допомогою PhotoID у Дії. Програма зіставить ваше фото з фотографією з Демографічного реєстру та згенерує електронний підпис.

Це абсолютно безпечно та максимально зручно, а також безкоштовно. Дія.Підпис зберігатиметься в захищеному середовищі та гарантуватиме найвищий рівень безпеки. До того ж у вас у Дії встановлений власний пароль, що гарантує подвійний захист.  

Крім того, під час Diia Summit 2.0 презентували понад 10 революційних сервісів. Серед яких — сплата податків та подання декларацій у Дії, автоматична реєстрація ФОП за 2 секунди, зміна місця реєстрації онлайн та інші зручні послуги для громадян та бізнесу. Наприклад, із моменту запуску оновлень у Дії уже понад  700 українців відкрили ФОП за кілька секунд. А 2,5 тисячі українців подали заявки на порталі Дія на намір отримання пільгового кредиту для ВПО.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт