20 000 євро на розвиток бізнесу: фінал акселераційної програми Impact Business

  Перегляди 451

Сільськогосподарський кооператив «Файна поляна» та компанія «Україна без сміття» стали переможцями програми Impact Business та отримали гранти на суму 20 000 євро. Ще три команди одержать індивідуальні консультації від Есзтер Елемер — співзасновника та генерального директора Impact Ventures Ltd. Такі результати Demo Day програми, де випускники акселератора представили свої проєкти інвесторам. Подія відбулася 5 грудня у Львові. 

Impact Business — поглиблена акселераційна програма, створена міжнародними експертами, підприємцями та інвесторами для активних українських бізнесів, які прагнуть зробити свій внесок у післявоєнне відновлення України та мають соціальний вплив.

«Ми бачимо прагнення українців до розвитку impact-driven бізнесу та хочемо підтримати на цьому шляху. У 2023 році щодня понад тисяча українців у середньому реєструвалися як підприємці. Програма Impact Business дала можливість представникам 23 українських компаній зробити перші кроки до створення соціально важливого бізнесу. Інновації та підприємництво дуже важливі для розвитку країни, тому Мінцифра завжди підтримуватиме такі освітні можливості. Вдячні Impact Force та SILab Ukraine за ініціативу», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Акселераційна програма Impact Business, вперше була представлена в січні 2023 року в Давосі. Навчання тривало 9 місяців, а під час 11 модулів учасники дізналися про тонкощі імпакт-економіки, здобули знання, необхідні для інтеграції соціального впливу у свою бізнес-стратегію, а також поспілкувалися з понад 30 менторами й експертами. 

«Ми пишаємося кожним з учасників. Саме такі бізнеси, створені небайдужими людьми, які прагнуть і готові бути творцями змін, у майбутньому стануть драйвером економічного зростання й поширення соціального підприємництва», — зазначила співзасновниця громадської організації Impact Force, що виступила ініціатором програми Ніна Левчук.

У результаті навчання випускники сконцентрували свої зусилля на пріоритетних напрямах і отримали перші результати. Наприклад, громадська організація  «Україна без сміття» стала impact-driven бізнесом.

«Імпакт-бізнеси — це бізнеси подвійного значення: вони не лише сприяють економічному розвитку, а й створюють позитивний соціальний та екологічний вплив, долаючи нагальні соціальні, гуманітарні та екологічні виклики.  Збільшення кількості таких бізнесів сприятиме створенню робочих місць для вразливих категорій, розвитку сільських громад та деокупованих територій, що, у свою чергу, є важливим у створенні стійкого та успішного майбутнього для України», — підкреслила співзасновниця Сілаб Україна та керівниця Українського соціального венчурного фонду Олена Калібаба.

Програма розвивається та масштабується, тож наступного року учасниками зможуть стати 100 бізнесів з різних індустрій, які є пріоритетними для відбудови та розвитку економіки України, а також інтеграції України в ЄС. 

Акселераційна програма Impact Business ініційована Impact Force, реалізована в партнерстві з SILab Ukraine та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту й національного проєкту Дія.Бізнес. 

Гранти надавалися Українським соціальним венчурним фондом у межах проєкту «Collaborate for Impact», що фінансується Європейським Союзом і реалізується в партнерстві з Impact Europe.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт