2 млн доларів на цифрову освіту та 50 тисяч ліцензій Google Workspace: Михайло Федоров повідомив про новий пакет підтримки Україні від Google

  Перегляди 542

Під час повномасштабної війни Україна отримує потужну підтримку від технологічного бізнесу. Компанія Google однією з перших стала на бік нашої країни і продовжує підтримувати українців, а також ініціативи та проєкти Мінцифри. Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час зустрічі з командою Google обговорив подальші можливості співпраці та спільні проєкти. 

«Сервіси Google стали нашою інфраструктурою. Надані компанією інструменти дали змогу уряду функціонувати швидко та ефективно попри обстріли та постійні загрози кібератак. Окрім цього, Google забезпечує захист та безпеку даних українців та сприяє розвитку наших підприємців. Разом з тим компанія приділяє велику увагу людському капіталу. Зокрема підтримує ініціативи проєкту Дія.Цифрова освіта. Ми вдячні компанії за таку позицію та підтримку України», — зазначив Михайло Федоров.  

У межах ініціатив із відновлення України Google.org надає грант у розмірі 2 мільйонів доларів США та підтримку Google.org Fellowship на розвиток цифрової освіти в Україні. Кошти спрямують на навчання українців та підвищення цифрової грамотності. 

Фундація Google.org, яка займається інвестуванням в організації з інноваційними ідеями, сприятиме розвитку національного проєкту Дія.Цифрова освіта. Залучатиме до проєкту фахівців програми Google.org Fellowship. Зокрема, менеджерів з продуктів, інженерів програмного забезпечення, фахівців з маркетингу. Спеціалісти протягом 6 місяців безоплатно допомагатимуть розробляти персоналізовані навчальні траєкторії з елементами штучного інтелекту.

Окрім цього, планується втілити систему рекомендацій щодо працевлаштування. Це сприятиме економічному відродженню України. Також передбачено переклад контенту і платформи англійською мовою. Партнером співпраці є «Фонд Східна Європа».

Також компанія надасть 50 000 ліцензій Google Workspace для уряду України. Протягом року державні установи зможуть користуватися ними безкоштовно. Це забезпечить захист та безпеку даних, враховуючи постійні кіберзагрози. 

«У травні ми мали честь отримати першу в історії “Відзнаку миру”, запроваджену Президентом Зеленським, за нашу роботу на підтримку народу України. Відтоді війна набула нових масштабів, і ми залишаємося непохитними у своєму зобов’язанні бути гідними цієї нагороди. Ми приєднуємося до міжнародної спільноти та висловлюємо щиру надію на повернення до мирної та суверенної України — і продовжуватимемо шукати нові шляхи допомоги тим, на чиї життя настільки глибоко та трагічно це вплинуло», — зазначив Кент Уокер, президент із глобальних питань Google & Alphabet.

З початку повномасштабної війни Google.org і співробітники Google зробили мільйонні пожертвування та надали гранти на суму 45 млн доларів, виділили 5 мільйонів доларів через Google for Startups Ukraine Support Fund — Фонд підтримки Google для стартапів в Україні. Фонд з березня цього року розподілив кошти для підтримки 58 українських технологічних компаній. В рамках ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» вже передали 30 000 хромбуків в заклади освіти із 50 000 запланованих. Також корпорація підтримала Україну і на кіберфронті, надавши інструменти захисту для облікових записів українців від кібератак.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт