18 лютого в Комітеті цифрової трансформації пройдуть слухання щодо е-демократії в Україні

Прес-офіс Комітету
16 лютого 2021, 09:51
  Перегляди 1266

В Україні активно розвивається е-демократія. За даними Індексу електронної участі ООН, в 2020 році Україна посіла 46-те місце серед 193 держав-учасниць, піднявшись на 29 позицій порівняно з минулорічними результатами.

Зважаючи на важливість розвитку е-демократії для успіху держави, в 2022 році Україна прагне увійти до ТОП-20 країн рейтингу. Таку мету поставила собі Мінцифра. 

Ця стратегічна ціль потребує добре спланованої та скоординованої роботи як на національному, так і на місцевому рівні із залученням усіх партнерів, які мають експертизу в питаннях е-демократії.

Тому 18 лютого о 16.00 у Комітеті пройдуть слухання на тему: «Електронна демократія в Україні — дорожня карта для цілі — Україна в ТОП-20».

Мета слухань — напрацювання скоординованого плану заходів серед органів влади, громадського сектору й зацікавлених сторін для забезпечення розвитку інструментів е-демократії.

До участі запрошені представники Мінцифри, Комітету цифрової трансформації та інших комітетів Верховної Ради, Мінрегіону, Мінреінтеграції, Київської міської ради, РПР, Центру розвитку інновацій, аналітичних неурядових громадських організацій, ІТ-асоціацій, міжнародних партнерів України та їх профільних проєктів, інших зацікавлених сторін. Такий підхід суттєво посилить та прискорить демократичні процеси у всіх сферах державного життя.

Трансляція слухань відбудеться на Facebook-сторінці Комітету

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт