150 комп’ютерів передають бібліотекам Черкащини в межах проєкту Дія.Цифрова освіта

  Перегляди 1525

Міністерство цифрової трансформації завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта почало передавати 150 комп’ютерів бібліотекам Черкащини. Передання першої партії комп'ютерів відбулось на базі Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Григоровича Шевченка. Першими громадами Черкащини, які отримали комп’ютери, стали: Новодмитрівська, Мошнівська, Золотоніська та Монастирищенська.

Це частина масштабного національного проєкту з передання 5000 комп’ютерів бібліотекам всією Україною. 

Наразі вже передали більше 2000 комп’ютерів до 8 областей України.

На реалізацію проєкту не витрачаються кошти державного бюджету. 

Це стало можливим завдяки переданню техніки партнерами — Favbet Foundation, а також за сприяння Офісу Президента України, Української бібліотечної асоціації та обласних відділень УБА.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що одна з цілей проєкту Дія.Цифрова освіта — перетворити бібліотеки на сучасні хаби цифрової освіти. 

«Ми продовжуємо комп’ютеризувати бібліотеки у нових областях України, розширюючи географію проєкту. Це сприяє розбудові національної мережі хабів цифрової освіти, куди кожен громадянин може прийти та отримати безкоштовний доступ до навчання цифрової грамотності», — заявила Валерія Іонан

Заступник голови Черкаської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Свєрчков розповів, що всі 150 комп’ютерів надійдуть у 75 бібліотек 24 громад області.

«Завдяки цим комп’ютерам жителі сільських громад зможуть долучитися до програми цифрової освіти, підвищити рівень своїх цифрових навичок. Вони зможуть вільно використовувати всі можливості цифрових технологій, державних та приватних сервісів, матимуть вільний доступ до інтернету», — сказав Сергій Свєрчков.

Куратор проєктів Благодійного фонду Favbet Foundation Маріанна Ковеня: «Кожна нова область, в яку ми передаємо техніку для цифровізації бібліотек, — це особиста маленька перемога як команди фонду, так і всієї великої команди проєкту. Адже крок за кроком ми стаємо ближче до нашої глобальної мети — зробити цифрову освіту доступною для кожного, хто цього потребує в Україні!». 

Голова правління Асоціації розвитку туризму Фазиль Аскеров: «Сільські бібліотеки Черкащини отримали 150 комп'ютерів. Це ще один крок відповідального бізнесу для того, щоб зробити інформацію доступною для кожного громадянина, який проживає в сільській місцевості. І є надія, що і місцеві підприємці підтримають цей рух, і всі сільські бібліотеки з часом будуть своєрідними сільськими інфохабами».

Президентка всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй: «Навчання протягом життя — тренд сучасного світу, а опанування цифрових навичок протягом життя — потреба сучасної людини. Бібліотеки є саме тими місцями, де це можливо для кожного. Комп’ютери та інтернет повинні бути в кожній бібліотеці». 

Нагадаємо, нещодавно Мінцифра цифровізувала бібліотеки Хмельниччини: передали 300 комп’ютерів у межах Дія.Цифрова освіта.

Також нещодавно стартував проєкт із цифровізації міста Черкаси та Черкаської області — Digital Cherkasy. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт