117 підприємців поділилися з Мінцифра своїм болем

Прес-служба
21 листопада 2019, 16:51
  Перегляди 2104

Впродовж місяця приватні підприємці ділилися з Міністерством цифрової трансформації труднощами, які їм доводиться долати щодня. Ми отримали багато щирих відповідей. Чесних, «живих», без купюр.

Найбільше відповідей від підприємців із Києва, на другому місці  із Харкова, на третьому  із Запоріжжя.

Всі повідомлення вже опрацьовані, проаналізовані та будуть використані для розробки навчальних методик і програм в рамках проекту «Консалтинг-зони для малого і середнього бізнесу».

Найчастіше підприємці скаржилися на надто високе податкове навантаження та складну податкову звітність, яку називали «паперовим сміттям» і «паперовими незрозумілостями». На другому місці  низька кваліфікація персоналу і дефіцит кадрів. На третьому  відсутність доступних кредитів у банках. На четвертому  відсутність підтримки з боку держави.

Але, звичайно, проблеми не обмежуються лише цим. Ми почули і про бажання повноцінного використання PayPal в Україні, і про необхідність централізованого реєстру інвесторів, і про проблему офіційних стосунків із фрілансерами і аутсорсерами, і про ідею створення реєстру трудових книжок, щоб працедавець міг бачити відгуки від попереднього працедавця, і про завищену вартість оренди приміщень. Прочитали про проблеми з маркетингу та просування, продажами та роботою з командою.

Мінцифра має обмежені повноваження в реалізації політики по відношенню до підприємців. Тим не менш, ми активно працюємо над створенням офлайн і онлайн консалтингових зон для підприємців, що мають запрацювати вже наступного року. Також частиною проекту є створення окремої «гарячої лінії» для підприємців у рамках урядового контакт-центру. Це буде одним з наших перших кроків.

Також при Мінцифрі буде створена робоча група підприємців для пріоритизаціі цілей та задач.

Дякуємо всім представникам малого і середнього бізнесу за конструктивну відвертість.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт