Усі школи Полтавщини розпочали новий навчальний рік із використанням освітніх інформаційних систем

Прес-офіс Міністерства
11 вересня 2023, 14:17
  Перегляди 343

У новому навчальному році школи Полтавської області приймають майже 136 тисяч учнів, із них понад 5 тисяч — із родин ВПО. Діти здобуватимуть знання в 522 закладах загальної середньої освіти, 100% з яких розпочали новий навчальний рік із використанням освітніх інформаційних систем. 

«Запровадження освітніх платформ — це не просто електронний щоденник. Це цілісна навчальна екосистема для учнів, батьків і вчителів. Спілкування, онлайн-уроки, оцінки, домашні завдання, матеріали, розклад, плани для вчителів і десятки інших опцій. Усе в одному місці. Перехід у режим paperless дасть змогу оптимізувати робочі процеси та зекономити кошти, які раніше витрачали на паперові журнали», — зазначає заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.

Також Полтавська обласна військова адміністрація підписала меморандуми про співпрацю з освітніми платформами. На період воєнного стану заклади освіти можуть безоплатно використовувати провідні освітні платформи «Моя школа», «Єдина школа», Human, Atoms та Еddy (платформа, яка допомагає організувати статистичні дані учнів та вчителів і вести облік 14 типів документів, затверджених МОН).

Незважаючи на те, що більшість вчителів у школах області переходить на електронні журнали поступово (процес адаптації займає щонайменше пів року), усі вони із часом відмічають переваги електронних інструментів. Інтеграція освітніх інформаційних систем у педагогічний процес спрощує доступ до навчальних матеріалів, автоматизує процес електронного документообігу, дає змогу проводити цікаві уроки в онлайн-форматі, а також сприяє ефективному відстеженню успішності учнів. Найпопулярнішими серед закладів загальної середньої освіти є системи Human, Eddy та «Нові знання». Цифрові платформи допоможуть учителям Полтавщини ефективніше спілкуватися зі своїми учнями, ділитися матеріалами та давати зворотний зв’язок. 

Крім того, Полтавська ОВА разом із партнерами забезпечила роутерами 100% укриттів у школах і навчальних закладах обласного підпорядкування. Наступний крок — забезпечення інтернету в укриттях закладів дошкільної, фахової передвищої та позашкільної освіти. Серед ключових перепон для якісної інтеграції електронних матеріалів для шкіл — досить низьке комп’ютерне забезпечення педагогів, особливо в сільській місцевості.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт