Цифровізація Полтавщини: допомога Херсонській ОВА, онлайн-наради, адміністративні послуги у ЦНАП

  Перегляди 302

Нещодавно заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Полтавської ОВА приїхав у Херсон, щоб передати чергову партію гуманітарної допомоги. Водночас провели онлайн-нараду з харківським IT-кластером. Також з початку року жителі Полтавщини отримали більше ніж 500 тисяч послуг у ЦНАПах. 

Полтавський обласний гуманітарний штаб та обласна рада передала у користування Херсонській ОВА системні блоки, ноутбуки, монітори, комутатори та роутери. Загалом близько 70 одиниць техніки, яка необхідна для відновлення роботи Херсонської ОВА. Також до Херсону відправили 5 фур гуманітарки та виділили 10 млн грн на закупівлю будматеріалів. На черзі передача комунального майна, а саме 7 вантажних і легкових авто, 3 екскаватори, насоси для води, електродвигуни, монітори, компʼютери, ноутбуки й устаткування для них, верстати і трансформатор. 

«Попри події в Україні, цифровізація Полтавщини не зупиняється. Ми продовжуємо підключати села до швидкісного інтернету, забезпечили Wi-Fi в укриттях шкіл, працюємо над запуском серії IT-заходів для школярів, їхніх батьків і вчителів, забезпечуємо доступ до безперебійного інтернету в пунктах незламності. Також підтримуємо наших колег із Херсона. Нещодавно передали їм мережеве та комп'ютерне обладнання: системні блоки, ноутбуки, монітори, комутатори та роутери. Загалом близько 70 одиниць техніки, необхідної для відновлення роботи Херсонської ОВА», — підкреслює Ігор Панченко, заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. 

Не залишається осторонь і розвиток IT-освіти. Разом із громадською організацією Kharkiv IT Cluster провели онлайн-нараду, на якій розглянули можливість реалізації різноманітних проєктів на базі шкіл для представників закладів загальної середньої освіти регіону.

У співпраці з IT-кластером запустять серію безоплатних освітніх IT-заходів для школярів, їхніх батьків і вчителів комунальних закладів освіти. Серед проєктів:

  • Kids2IT (для учнів 8-11 класів) – профорієнтаційна рольова гра, спрямована на те, щоб зацікавити школярів професіями IT. Захід триває до 2,5 години, має теоретичну та практичну частини.

  • Teens2IT (для учнів 10-11 класів) – інтервʼю з IT-спеціалістом, який розповідає про свою професію.

  • Parents2IT – проєкт для інформування батьків школярів щодо можливостей в IT-індустрії.

  • Teachers2IT – проєкт із підвищення кваліфікації вчителів інформатики та математики, за результатами якого вони отримають сертифікат.

Заходи відбуватимуться онлайн. Інформацію про дату, час і тему заходів можна отримати в адміністрації шкіл.

Водночас на Полтавщині стає популярним отримання адміністративних послуг у ЦНАП. З початку року жителі отримали більше ніж 500 тисяч послуг. Особливим попитом користуються такі категорії послуг:

  • соціальні – майже 190 тисяч, із них 88 тисяч – довідка ВПО;

  • реєстрація місця проживання – понад 73 тисячі;

  • послуги Державного земельного кадастру – понад 42 тисячі.

Сьогодні в області працюють 50 ЦНАПів, 76 віддалених робочих місць та 4 територіальні підрозділи. Серед лідерів надання послуг ЦНАПи Кременчуцької міської ради – 118 187 послуг; Лубенської міської ради – 29 087 послуг; Миргородської міської ради – 27 233 послуги.

В усіх ЦНАПах області є можливість шерингу документів через Дію і триває впровадження електронних черг, сashless та єМалятко.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт