Як Україна планує потрапити до топ-20 рейтингу е-участі ООН вже наступного року?

  Перегляди 778

Одна з пріоритетних цілей Мінцифри — “Україна в ТОП-20 рейтингу Індексу е-участі ООН” у 2022 році. Це стане можливим завдяки скоординованій роботі Комітету цифрової трансформації, ЦОВВ, експертної спільноти та інших стейкхолдерів. 

Основне завдання Мінцифри в цьому напрямку — створити національну платформу е-демократії ВзаємоДія. Це єдиний майданчик для комунікації органів виконавчої влади з громадянами, громадськими організаціями та творчими спілками.

На брифінгу за підсумками комітетських слухань на тему: “Електронна демократія в Україні — дорожня мапа для цілі — Україна у топ-20 країн з розвитком електронної демократії” визначили найближчі кроки Мінцифри: 

  • Законодавчо врегулювати сферу е-демократії.

  • Створити та запустити перший функціонал платформи ВзаємоДія: (1) публічні звіти топ-чиновників, (2) контакти органів виконавчої влади та інша урядова інформація (3) експертиза діяльності органів виконавчої влади, (4) конкурси проєктів інститутів громадянського суспільства.

  • Залучити громадських експертів до роботи над наступним функціоналом платформи ВзаємоДія: публічні консультації, е-петиції та е-звернення.

  • Співпрацювати з Державною службою статистики та експертною спільнотою для того, щоб налагодити збір офіційної державної статистики щодо інструментів е-демократії. 

“Основна наша задача — зробити інструменти електронної участі в Україні відкритими, доступними та зручними. А взаємодію влади та громадян ефективною та безбар’єрною. Тільки спільна та злагоджена робота всіх дотичних центральних органів виконавчої влади, експертної спільноти та Парламенту зможе допомогти Україні потрапити до ТОП-20 країн рейтингу Індексу е-участі ООН”, — підкреслила заступниця міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт