Як робот-камікадзе Ratel S підірвав міст на шляху противника на Донеччині — дивіться в новому випуску Warchangers

06 вересня 2024, 07:51
  Перегляди 116
  Перегляди 116

Наземні роботизовані комплекси мають замінити воїнів на полі бою. Кластер Brave1 постійно шукає розробників, які своїми інноваціями підсилюють наших захисників. Українські роботи вже виконують бойові завдання замість людей, зберігаючи життя.

Новий випуск Warchangers присвячено роботу Ratel S. Це той самий наземний робот, який підірвав міст у селі Іванівське на Донецькому напрямку та суттєво ускладнив ворожу логістику. 

Загалом робот уже понад рік успішно виконує бойові завдання на фронті. Він перевозить 2 протитанкові міни вагою до 35 кг на 6 км. Ratel S ефективно знищує бронетехніку й укріплення ворога дистанційно, а оператор керує ним з відносно безпечного місця. Також робот має розвідувальний модуль. 

Розробники постійно на зв’язку з військовими — щоденно кілька рот використовують на лінії бойового зіткнення 2–3 роботи Ratel S. Захисники дають фідбек щодо їх ефективності, тому комплектації систематично покращують. Зокрема, розробники планують збільшити дальність зв’язку до 10 км. 

Дивіться п’ятий випуск Warchangers на YouTube-каналі Мінцифри та дізнавайтеся про українські оборонні розробки, які рятують життя. 

Маєте ідею чи вже готову defense tech-розробку, яка підсилить наших військових на фронті, — реєструйте її на платформі Brave1. Можливо, саме ваша розробка збереже життя захисників.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт