Україна вперше бере участь у найбільшій ІТ-конференції світу Web Summit

Прес-офіс Міністерства
30 вересня 2021, 08:56
  Перегляди 3204

Цього року Україна вперше буде офіційно представлена на одній із найбільших подій у світі технологій — Web Summit. Конференція відбудеться з 1 по 4 листопада в Лісабоні. 

«Україна — потужний IT-хаб в Європі. Нам є що запропонувати іншим країнам — цифрові послуги, інноваційні проєкти та розвинута ІТ-індустрія. Вперше представимо Україну на конференції такого масштабу, де презентуємо наші досягнення. Участь у Web Summit дозволить розповісти світу про нашу IT-екосистему, залучити іноземних інвесторів та загалом позитивно вплине на імідж України як ІТ-держави», — зазначив Віцепрем'єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

2 листопада українські компанії презентуватимуть технологічну екосистему держави, а Михайло Федоров на одному з майданчиків Web Summit розповість про досягнення цифровізації в Україні за останні два роки, презентує мобільний застосунок та портал Дія, а також інші продукти екосистеми. 

«Українці відомі у всьому світі своїми ІТ-навичками та креативністю. Оскільки уряд запроваджує спеціальний правовий та податковий режим для ІТ-компаній під назвою Дія City, ми очікуємо подальшого розвитку України як європейського хабу для інновацій та R&D. Участь України у Web Summit 2021 стала можливою завдяки спільним зусиллям українського уряду й приватного сектора», — розповідає заступник Міністра закордонних справ України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Сеник.

Крім цього, буде презентований спеціальний правовий та податковий фреймворк для ІТ-компаній Дія City та проєкт e-Резидентство.

Виконавча директорка Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев'янко підкреслює, що українська ІТ-галузь активно розвивається та поступово стає провідним сектором економіки: «Наші ІТ-компанії надають послуги в багатьох сферах, які зараз переживають бум, — Big Data, телеком, хмарні сервіси, електронна комерція, FinTech тощо. Ба більше, за даними Skillvalue, українські розробники посідають 4-е місце в Європі та 5-е у світі за якістю послуг. Тому зараз саме час показати блиск українського ІТ на національному стенді».

14 команд представлять свої стартапи інвесторам. 10 були відібрані та проспонсоровані Українським фондом стартапів на конкурсній основі — SPOKK, Organization GG, Wantent, GIOS, Carbominer, Skyworker, Clasee, DJOOKY, AutoBI, Finmap. Вони отримають промо-ваучер із фінансуванням до $3 тисяч на команду. Ще 4 стартапи будуть обрані та підтримані Ukrainian Hub (за сприяння CRDF Global).

«Багато українських стартапів цілком впевнені в собі та добре підготовлені до виходу на міжнародні ринки зі своїми продуктами. Для стартапу життєво важливо мати можливість масштабуватися найбільш ефективним і простим способом, тому USF прагне полегшити цей процес. Я впевнений, що Web Summit — це гідна й унікальна платформа та яскрава можливість для нетворкінгу й акселерації», — говорить генеральний директор Українського фонду стартапів Павло Карташов.

Представниця оргкомітету, керівниця з міжнародного PR у компанії Sigma Software Group Олександра Говоруха також вважає, що створення національного павільйону на заходах такого масштабу — вірний і логічний крок для України: «Українську спільноту на Web Summit завжди представляла чимала кількість компаній. Поява власного павільйону вперше  — це сигнал, що нас сприймають, як серйозних та впливових гравців у технологічній сфері. Для іміджу країни дуже важливо бути добре представленою на заході, який визначає всю світову ІТ-екосистему».

Організація стенду на конференції Web Summit у Лісабоні стала можливою завдяки спільним зусиллям співорганізаторів — Українського фонду стартапів, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства закордонних справ, Посольства України в Португалії, Sigma Software Group, Українського Хабу, Європейської Бізнес Асоціації, цифрової агенції iplace та партнерів — Digital Future, «Київстар», Parimatch Tech, Rocket, Avenga, ISSP, Concord Fintech Solutions, UNIT.City та ГО «Розвиток ІТ освіти».


Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт