Щорічна економія 3 млрд гривень в будівельній сфері, 80% запущених послуг в Дії та антикорупційні проєкти — результати співпраці Мінцифри та USAID

  Перегляди 422

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зустрівся з Адміністраторкою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Павер, представив дорожню карту антикорупційних реформ та обговорив можливі подальші напрями співпраці. 

«USAID надали потужну підтримку і стали опорою з перших днів роботи Мінцифри. Завдяки агенції ми провели найуспішнішу антикорупційну реформу будівельної сфери. Це дало змогу прибрати бюрократію і забезпечити прозорість всіх процесів. Тепер держава економить 3 млрд гривень щорічно лише в цій сфері. Окрім цього, 80% послуг в Дії ми запустили саме завдяки допомозі USAID. Це означає, що кожен американець, який сплачує податки, фактично інвестував у Дію та розвиток нашої цифрової держави», – зазначив Михайло Федоров

Під час зустрічі з Самантою Пауер Михайло Федоров презентував антикорупційні  результати цифровізації. Одна з революційних змін — реформа будівельної галузі. За оцінками експертів, масштаб хабарів у будівництві був понад 3 млрд грн на рік. Разом з USAID / UK aid проєктом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» ми створили Єдину державну електронну систему у сфері будівництва та перевели процес отримання 15 адміністративних послуг у цій галузі на портал Дія.

Завдяки Е-системі у сфері будівництва мінімізовано контакт громадянина з чиновником, а процедура отримання дозволів та погоджень стала простішою та прозорішою. Без хабарів та «грошей у конвертах». Громадяни щорічно подають понад 100 тисяч заяв на отримання будівельних послуг онлайн, що економить їм час, зусилля та кошти.

За підтримки проєктів USAID команда Мінцифри запустила 80% усіх послуг та сервісів у Дії. Зокрема, допомогу по безробіттю для тих, хто втратив роботу під час війни, можливість подати заяву про пошкоджене майно, зробили доступним отримання довідок ОК-5, ОК-7 у застосунку тощо.

Разом з проєктом USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» запустили Реєстр пошкодженого та знищеного майна, у якому зберігається інформація від українців, які постраждали від війни. У майбутньому реєстр сприятиме швидкому й ефективному плану відновлення України. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт