Розвиток ринку віртуальних активів сприятиме інтеграції України у світову фінансову спільноту

15 грудня 2020, 14:20
  Перегляди 1821
  Перегляди 1821

Заступник Міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков взяв участь у Future Blockchain Summit, який проходив в рамках міжнародної виставки сучасних інформаційних технологій Gulf Information Technology Exhibition – 2020. 

IT-виставка є найбільшою подією в регіоні Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії і відбувалась з 6 по 10 грудня 2020 року в місті Дубай (ОАЕ). На ній було представлено найновіші технології з понад 60 країн світу. 

Участь у події такого масштабу дозволила розповісти світовій спільноті про розвиток інновацій всередині нашої країни. А також посприяла посиленню міжнародних позицій України на глобальному ринку інформаційних технологій.

На Future Blockchain Summit Олександр Борняков розповів про створення легального і сприятливого середовища для ринку віртуальних активів в Україні.

“Україна має легалізувати ринок віртуальних активів. Юридичне поле для розвитку ринку віртуальних активів в Україні сприятиме розвитку українських та міжнародних блокчейн-компаній, а також залученню іноземних інвестицій в Україну. Віртуальні активи можуть стати драйвером української економіки і дозволять активніше інтегруватись у світову фінансову спільноту”, — розповів заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Також у саміті взяв участь головний спеціаліст експертної групи з розвитку віртуальних активів Тарас Гуменюк.  Він розповів про створення правового поля для цифрових активів в Україні та головні аспекти профільного законопроєкту 3637 “Про віртуальні активи”. Проєкт закону нещодавно підтримали народні депутати у першому читанні. 

Під час GITEX – 2020 відбулось п’ять подій — GITEX Tech Week, GITEX Future Stars, Future Blockchain Summit, GISEC та Marketing Mania, — присвячених питанням дослідження новітніх продуктів в контексті 5G, AI, FinTech, кібербезпеки та цифрової економіки. Технологічна виставка GITEX популярна далеко за межами Близького Сходу і привертає міжнародну увагу завдяки участі професіоналів IT-індустрії з різних країн світу. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт