Під патронатом Міністерства цифрової трансформації відбувся Access to Justice Hackathon

Прес-офіс
13 грудня 2019, 13:55
  Перегляди 883

Міністерство цифрової трансформації підтримало Access to Justice Hackathon.

Трохи статистики:

  • 150 заявок на участь
  • 50 активних учасників
  • 8 сформованих команд
  • 10 менторів, які два дні поспіль ділилися власним досвідом
  • 6 суддів, які зробили складний вибір і обрали, на їхню думку, найсильнішу команду

Переможець: Refugee Helper – бот, який допомагає біженцям захистити свої права.

У чому проблема?

У світі – 70 млн біженців. Щодня стають біженцями – 37 тис. осіб. Щороку за захистом в Україні звертаються – близько 1 500 біженців. Понад 90% дістають відмови у статусі.

Учасники команди проєкту “Refugee Helper” мають багаторічний досвід у щоденній роботі з цією категорією громадян. Протягом 48-мигодинного Хакатону команда розробила прототип автоматизованого мультимовного інструменту, який надаватиме первинну юридичну допомогу біженцям. Проєкт настільки сподобався суддям, що вони одноголосно визнали його переможцем. Представник команди матиме можливість розповісти про нього світу у лютому 2020 року під час “Innovation Justice Forum 2020” в Гаазі (Нідерланди).

Серед інших проєктів-учасників Хакатону були започатковані такі інноваційні рішення, як: юридичний маркетплейс, інструмент у сфері боротьби з корупцією в університетах, юридична освітня онлайн-гра для підлітків, чатбот для юридичних клінік, а також ідея розроблення системи авторизації, націлена на посилення захисту даних.

Мінцифра підтримуватиме подібні ініціативи й надалі, адже потужний рух українських стартаперів за підтримки держави не тільки підвищить рівень цифровізації, а й спростить доступ до правосуддя кожному громадянину. Держава у смартфоні – це, перш за все, правосуддя у смартфоні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт