На Закарпатті офіційно запрацював IT-кластер

  Перегляди 1303

Закарпатський IT-кластер офіційно запустив роботу та вже приймає резидентів. Спільнота створена представниками ІТ-бізнесу, який є міцною опорою економіки, особливо у воєнний час. Закарпатська ОВА підтримує новостворений IT-кластер і вже активно співпрацює зі спільнотою. 

Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА зазначає: «‎Відкриття кластеру — важлива подія для Закарпаття. В умовах воєнного стану стрімкий розвиток інновацій, освітніх та соціальних ініціатив тощо — це внесок у стабільне майбутнє не тільки регіону, а й всієї України. Я надзвичайно вдячний команді спілки за цю ініціативу, і зі свого боку ми надамо усю можливу підтримку, аби вона розвивалася далі».

Олександр Пацкан, заступник голови Закарпатської ОДА з цифрової трансформації та цифровізації (CDTO): «‎Наразі, за нашими підрахунками, на території Закарпаття перебуває понад 30 тисяч айтівців, а це в кілька десятків разів більше, ніж до початку війни. Це відкриває величезний потенціал для того, аби зробити область одним з інноваційних та технологічних центрів України. Впевнений, що все вдасться».  

Кластер заснували 11 компаній, які наразі є представниками ради правління, це, зокрема, Astound Commerce, SoftServe, Sigma Software, Genesis, 4TEAM, Telesens, EPAM, Intellias, SQUAD, CANFLY та PettersonApps. 

Хто може стати учасниками кластеру?

Усі охочі IT-компанії та незалежні фахівці, котрі вже перебувають на Закарпатті постійно чи тимчасово, або планують невдовзі переїхати. Це як компанії з найманими працівниками в штаті, так і ФОПи-фрілансери. Ні податкове, ні фізичне резидентство не є обов'язковими умовами для участі в ІТ-кластері. Наразі в організацію вже вступили перші кілька десятків нових резидентів — як компаній, так і ФОПів.

«Наша команда вже працює над розробкою проєктів, що націлені закріпити за нашим краєм статус нового технологічного хабу. Мова йде про освітній напрямок, що є пріоритетним, а також інфраструктуру, бізнес-програми фінансування для підтримки стартапів тощо. До того ж, плануємо різноманітні соціальні та благодійні проєкти», — коментує Жанна Капіца, голова правління Закарпатського IT-кластеру.

У Закарпатському IT-кластері наразі триває активний прийом заявок. Подати заявку на реєстрацію у кластері можна за посиланням: 

  1. Компанії  - https://forms.gle/9pMUn4WMDVH2LxiKA 

  2. ФОП / freelancer - https://forms.gle/kSkc8mFZDA48PNhT8 

Офіційний Telegram-канал IT-кластеру Закарпаття: https://t.me/itclustertranscarpathia 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт