На Полтавщині створили застосунок із картою джерел питної води

  Перегляди 54

Відтепер жителі Полтавської області можуть відстежувати місця, де у вільному доступі можна набрати питну воду. Застосунок створила команда Полтавської обласної військової адміністрації. 

«Чиста та безпечна вода є першочерговою потребою людини. Зібрали для жителів і гостей Полтавщини інформацію про всі доступні джерела питної води в одному місці. Тут можна знайти дані про розташування джерела та його тип. За допомогою фільтра вибрати необхідний район і громаду», — розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Інтерактивна карта містить інформацію про місцезнаходження точок: район, громада, тип населеного пункту, населений пункт, адреса. А також тип джерела: колонка, колодязь, бювет, джерело.

«Виникло питання, що не всі місцеві жителі та внутрішньо переміщені особи знають, де за необхідності можна набрати питної води. В області вода якісна, є загальнодоступні джерела. Ідея створення такого застосунку виникла ще в період блекаутів. Відключення світла позначалися на роботі системи централізованого водопостачання. Щоб люди були максимально поінформовані й могли швидко та доступно, відразу у своєму телефоні, знайти, де набрати питної води, розробили застосунок. Цифровізуємо область, наближаємо послуги до людей», — розповів CDTO Полтавської області Володимир Когут. 

У планах — доповнити застосунок новими точками з питною водою та додати функцію навігації. Також доповнити інформацією про результати дослідження проб забору води на вміст шкідливих елементів. 

Наразі застосунок доступний для користувачів Android. Завантажити його можна за посиланням:  http://surl.li/tnuzg 

Згодом ним зможуть користуватися і власники iOS. Також він з’явиться на платформах Play Market та App Store.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт