На Дніпропетровщині відкрили ще один модернізований ЦНАП

Прес-офіс Міністерства
19 березня 2024, 09:38
  Перегляди 127

У Китайгородській громаді на Дніпропетровщині відкрили модернізований центр надання адмінпослуг. Там обслуговуватимуть понад 3 тисячі місцевих мешканців. Всього в регіоні працює понад 240 точок доступу до адмінпослуг.  

Раніше за адмінпослугами жителі Китайгородської громади зверталися до сільради. Тепер під ЦНАП облаштовано окремий сучасний офіс. Ремонт зроблено за кошти громади, а меблі і техніка придбана Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 

«Ще минулого року ми завершили формувати в регіоні єдину мережу ЦНАП. А це значить, що в усіх громадах є точки доступу до адмінпослуг. Зараз, там де це потрібно, проводимо модернізацію офісів. Цьогоріч плануємо відкривати й нові віддалені робочі місця у старостатах», — зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

У ЦНАПі можна отримати 330 послуг. Зокрема, вирішити соціальні та земельні питання. Також працює комплексний сервіс «Я-Ветеран» для захисників, захисниць та членів їхніх родин. Сервіс надає понад 100 послуг, серед яких — оформлення субсидій, виплати до працевлаштування, навчання та відкриття власної справи. 

Також у центрі є місце для самообслуговування, де громадяни можуть скористатися ноутбуком й інтернетом. Крім того, для відвідувачів облаштована зона очікування та дитячий куточок. 

Серед планів розвитку ЦНАП — закупити спеціальне обладнання для оформлення та видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. А також посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт