Вдосконалюємо технологічні навички: як пройшов Palantir AIP Bootcamp

Прес-офіс Міністерства
19 березня 2024, 10:00
  Перегляди 1130

32 учасники та 5 прототипів проєктів на базі платформи Palantir Artificial Intelligence Platform (AIP) — пройшов навчальний табір Palantir AIP Bootcamp. Представники Міністерства цифрової трансформації, Міністерства освіти та науки й TAPAS взяли в ньому участь.

Учасники Palantir AIP Bootcamp пройшли тренінг про використання передових технологій ШІ від експертів компанії, ознайомилися з функціоналом платформи Palantir та застосували її інструменти на практиці — розробляли прототипи власних проєктів. Команди працювали у тандемі з інженерами Palantir. 

У результаті одна з команд Дії створила прототип асистента, який допомагає в обробці відгуків про сервіси. Це дає змогу бачити розподіл відгуків користувачів за темами, що подобається, а що варто покращити — як по всіх сервісах разом, так і по кожному окремо. Візуалізували рішення у зрозумілій та доступній формі. 

Команда Мрії розробила прототип асистента для батьків, який аналізує дані з навчального закладу про школяра. Формує висновок, де учень успішний, з чим має труднощі, а також надає рекомендації для покращення результатів навчання.

Цей досвід допоможе покращити якість державних послуг та заощадити час працівників. Усі проєкти є прототипами. Для повноцінного використання їх треба доопрацювати та масштабувати. Проте за 2 дні це суттєвий результат. 

Нагадаємо, Palantir — світовий лідер з розробки програмного забезпечення та хмарних рішень. Минулого року Мінцифра та Palantir почали співпрацю в секторі оборони, безпеки та цифрових технологій.

Palantir AIP Bootcamp пройшов за підтримки команди Palantir та проєкту USAID / UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт