Понад 50 е-сервісів та модернізація 10 реєстрів: результати співпраці з ​​EU4DigitalUA

  Перегляди 289

Україна продовжує шлях цифровізації вже понад 4 роки. Відтоді триває співпраця з Європейським Союзом та естонською Академією електронного управління в межах проєкту ​​EU4DigitalUA.

Зокрема, в напрямах розвитку інфраструктури цифрового уряду, електронних державних послуг, кібербезпеки та захисту даних. 

«Чотири роки тому Україна починала свій шлях цифровізації. Ми поставили собі амбітну мету — побудувати найзручнішу цифрову державу у світі. На цьому шляху нам допомагають та підтримують надійні партнери. Вдячний Європейському Союзу та Академії електронного управління за послідовну підтримку цифровізації України. Завдяки співпраці в межах проєкту EU4DigitalUA вдалося розбудувати цифрову інфраструктуру та покращити кібербезпеку. Ваша підтримка дає нам змогу швидко й ефективно запускати ще більше зручних електронних сервісів для мільйонів українців», — зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Станом на кінець березня 2024 року команда Академії електронного управління завершила впровадження трьох компонентів проєкту Європейського Союзу з бюджетом €10 млн, що стосується розвитку інтероперабельності та інфраструктури цифрового уряду, розробки електронних послуг та підтримки кібербезпеки. 

«Україна створила унікальну ефективну систему електронного урядування і дієво використовує цифрові інструменти щоб долати виклики війни. EU4DigitalUA показав, як спільні зусилля Європейського Союзу та України можуть призвести до реальних змін і підвищити якість життя людей. ЄС вітає досягнення проєкту й продовжує підтримувати цифрову трансформацію України надалі в межах проєкту DT4UA», — наголосила Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова.

За підтримки EU4DigitalUA масштабували систему Трембіта, що дало змогу здійснити 5 мільярдів безпечних обмінів даними між державними інформаційними системами за 4 роки. Таких результатів досягли завдяки роботі проєкту з модернізації 10 основних державних реєстрів, створенню платформи Diia.Engine, впровадженню 59 вебсервісів та 66 вебклієнтів на базі системи. Також проєкт допоміг визнанню українських електронних довірчих послуг сумісними з eIDAS стандартами. Це наближає Україну до єдиного цифрового ринку ЄС.

Також проєкт EU4DigitalUA долучився до впровадження 54 електронних послуг, які зробили державні сервіси більш доступними та ефективними. Серед них —  e-Підприємець, uResidency та розробка цифрових COVID-сертифікатів, витягів про несудимість і подання заяви про шлюб у Дії.  

Окрім цього, у межах EU4DigitalUA провели практичні кібернавчання та розробили рекомендації щодо обміну інформацією про кіберзагрози. Це допомогло гармонізувати українське законодавство з Європейським і покращити реакцію на масштабні кібератаки рф під час війни. Також реалізували Підсистему моніторингу доступу до персональних даних, що допоможе українцям краще контролювати свої персональні дані.

Дякуємо Європейському Союзу, Академії електронного управління, проєкту EU4DigitalUA за допомогу в розбудові цифрової інфраструктури та кібербезпеки.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт