18+ тисяч моряків скористались послугами на порталі Дія

Прес-офіс Міністерства
20 березня 2024, 15:00
  Перегляди 162

Отримати кваліфікаційний документ онлайн — реально навіть на судні. 18 000 моряків за 6 місяців уже скористалися цифровими сервісами на порталі Дія.

Замовляють онлайн такі послуги: 

  • присвоєння звання;
  • підтвердження кваліфікації; 
  • подання заяви на проходження іспиту — в Україні та в Польщі.

Також залишають скарги в разі відмови в отриманні кваліфікаційних документів. 

Кожну онлайн-заяву моряка розглядає Державна кваліфікаційна комісія моряків (ДККМ) у складі Адміністрації судноплавства. Робота системи побудована так, що дані про члена комісії, який опрацьовує заяву моряка та статус обробки, доступні в реальному часі. Це робить процес дипломування прозорим.  

У перший місяць після запуску послуги на порталі Дія моряки подали 1876 заяв. За півроку цей показник сягнув 3261. Щомісяця зростає і кількість позитивних рішень — з 1036 до 1935. Порівняно з паперовим поданням за останні місяці ДККМ опрацювали: 55% заяв онлайн та 45% у папері. 

Наразі 70% заяв, поданих онлайн через Дію, мають позитивне рішення. Загалом ДККМ прийняло більше 10 000 позитивних рішень про видачу морякам кваліфікаційних документів за 6 місяців. 

Також є позитивна динаміка в поданні заяви на проходження кваліфікаційних іспитів. Наразі кожного місяця таку заяву онлайн подає 500 моряків. За 6 місяців 2666 моряків, які подали заяву на порталі Дія, були допущені до екзамену.

Щоб збільшити шанс позитивного рішення від ДККМ, треба врахувати такі нюанси: 

  • уважно перевіряйте особисті дані, наприклад, ПІБ, РНОКПП тощо;
  • завантажуйте чіткі копії документів з обох сторін — англійською та українською мовами — щоб члени ДККМ могли перевірити збіг вказаних вами у заяві даних з тими, що містяться на самому документі;
  • завантажуйте медичне свідоцтво з усіма даними, зокрема підписом моряка та лікаря, відповідно до вимог Конвенції ПДНВ та Кодексу ПДНВ;
  • уважно перевірте вказану інформацію ще раз перш ніж підписати заяву КЕПом. 

Цифровізуємо сервіси, щоб у вашому житті було менше папірців, черг та хвилювань. 

Електронні послуги для моряків на порталі Дія та приведення стандартів дипломування моряків до міжнародних вимог реалізують Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Адміністрація судноплавства у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт