Як українці отримують держпослуги на Сході України: Мінцифра відвідала місцеві ЦНАПи

Прес-офіс Міністерства
16 листопада 2021, 08:18
  Перегляди 1990

Цифровізація регіонів — один із пріоритетів Мінцифри. Ми працюємо над тим, щоб сучасні Центри надання адмінпослуг (ЦНАП) були відкриті для українців у кожній громаді. Заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська відвідала ЦНАПи Луганської та Донецької областей.

«‎За перші тижні всеукраїнської оцінки якості адмінпослуг таємні відвідувачі ЦНАПів Луганщини та Донеччини задоволені сервісом на 78%. Щоб підвищити ці показники, ми аналізуємо зворотний зв’язок українців, навчаємо працівників ЦНАПів, запускаємо нові цифрові інструменти та комплексно модернізуємо мережу Центрів»‎, — зазначила Заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Команда Мінцифри відвідала ЦНАПи в Слов’янську та Краматорську, де надання послуг українці оцінили на 100%.

Для відвідувачів цих ЦНАПів доступні комплексна послуга єМалятко та можливість попереднього запису до Центру. Крім цього, усі працівники проходять навчання на платформі Дія.Центрів та допомагають людям згенерувати COVID-сертифікати через застосунок та портал Дія.

  • У ЦНАПі Слов’янська 28 адміністраторів надають послуги близько 185 тисячам відвідувачів. Люди можуть отримати понад 200 адмінпослуг, а також комплексний сервіс ID-14. До того ж є змога попередньо записатися через вебсайт або е-чергу.

  • У ЦНАПі Краматорська відвідувачі можуть отримати 140 адмінпослуг, що надають 9 адміністраторів. Також у Центрі доступні послуги у сфері будівництва. Крім цього, є можливість попереднього запису за телефоном або особистим зверненням.

Зараз жителі Луганської області можуть отримати адмінпослуги в 124 точках доступу, а Донецької — у 82. Мешканцям областей доступні комплексні послуги за життєвою подією: єМалятко надають 180 адміністраторів у 65 точках, а ID-14 у 31 точці. Також 37 ЦНАПів вже допомагають людям згенерувати COVID-сертифікати через застосунок або портал Дія. 

Цього року 3 громади на Луганщині отримали понад 5 млн грн субвенції Мінцифри на розвиток ЦНАПів, а 2 громади на Донеччині — близько 450 тисяч грн. Завдяки цьому вдалося розпочати будівництво нового Центру, покращити наявні, встановити необхідне обладнання та збільшити кількість доступних послуг.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт