Україна та ЄС — надійні стратегічні партнери на шляху цифрових трансформацій

  Перегляди 623

11 лютого 2021 року на полях Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі відбулась зустріч Михайла Федорова з Роберто Віолою, Генеральним директором Генерального Директорату «Коннект» Європейської Комісії, який опікується питаннями формування Єдиного цифрового ринку ЄС.

Михайло Федоров подякував своєму візаві за співпрацю та безперервний контакт Генерального Директорату з Міністерством. Зокрема, за їхню масштабну роботу, здійснену протягом 2018-2020 років у ході оцінки та оновлення Дорожньої карти інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС, а також експертну оцінку законопроєкту «Про електронні комунікації».

Крім цього, завдяки координації ГД «Коннект» у рамках Угоди щодо підтримки ЄС у проведенні цифрових трансформацій в Україні (25 млн євро) реалізується проєкт щодо підтримки розвитку широкосмугового доступу до Інтернету (1,2 млн євро). 

Цього року Мінцифра очікує запуск ще одного проєкту в рамках цієї Угоди — щодо  підтримки України у виконанні її зобов’язань за Угодою про асоціацію в цифровій сфері (Доповнення XVII-3 до Угоди про асоціацію).

Михайло Федоров та Роберто Віола підтвердили, що Україна та ЄС є надійними стратегічними партнерами та домовились про подальше поглиблення співпраці на шляху цифрових трансформацій.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт