У Нових Санжарах побудують ЦНАП за шведським проєктом

Прес-офіс
06 серпня 2020, 15:16
  Перегляди 1472

У Новосанжарської ОТГ на Полтавщині з'явиться Центр надання адміністративних послуг.

Про це 6 серпня за участі заступниці Міністра цифрової трансформації Людмили Рабчинської, Голова ОТГ Інна Коба підписала Меморандум про співпрацю щодо будівництва Центру надання адміністративних послуг за шведським проєктом із Програмою ЄС «U-LEAD з Європою». 

Будівництво ЦНАП триває, його планують завершити до кінця цього року. Для перших відвідувачів Центр відкриє свої двері вже у лютому 2021 року.

Проєкт будівлі ЦНАПу розробили у шведському архітектурному бюро Claesson Koivisto Rune. Разом зі шведськими експертами українські будівельники адаптували приміщення для Новосанжарської громади. Центр надання адмінпослуг за проєктом матиме 11 робочих місць. Саму будівлю обладнають пандусом, сповивальним столиком та дитячим куточком — тож послуги тут зможуть отримати усі групи людей. 

У ЦНАПі новосанжарівці зможуть отримати більше 150 послуг. Серед них — реєстрація місця проживання, бізнесу, нерухомості, актів цивільного стану, послуги соціального характеру, пенсійні тощо. Для зручності у ЦНАП запровадять електронну чергу, також створили можливість для встановлення паспортної станції. 

Усі співробітники ЦНАП пройдуть навчання, розроблене шведсько-українськими експертами Програми «U-LEAD з Європою».

«Рівний доступ громадян до якісного обслуговування — пріоритет нашої роботи. Саме тому розвиток мережі ЦНАП має бути невпинним. Круто, що вже у 2021 році новостворений ЦНАП почне обслуговувати громадян і надаватиме послуги мешканцям не лише Новосанжарської ОТГ, а й інших громад», — наголосила Людмила Рабчинська. 

Сусанна Делланс, директорка Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство міжнародного розвитку), зазначила: 

«Якісні та доступні послуги — один із ключових критеріїв спроможності влади. Важливо, аби послуги надавалися в комфортних умовах та у прозорому форматі. ЦНАП у Нових Санжарах — вже третій, який ми будуємо “з нуля” в Україні. І всі будівельні проєкти з максимальною деталізацією, необхідною для будівництва або адаптації будівлі, доступні для використання органами місцевого самоврядування. Водночас ми постійно повторюємо, що найголовніше у ЦНАП — це послуги».

Нагадаємо, 9 липня відбулася презентація результатів моделювання мережі ЦНАП, яке розробили експерти Програми U-LEAD з Європою за підтримки Мінцифри та Міністерства розвитку громад і територій України.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт