У Мукачеві затвердили Концепцію розвитку цифрових компетентностей

  Перегляди 548

Концепцію розвитку цифрових компетентностей жителів Мукачівської міської територіальної громади затвердили на сесії міської ради. Мета — досягти 100% цифрової грамотності населення за 5 років. 

Концепцію розроблено з метою більш зрозумілого, безпечного та доступного для кожного жителя використання державних і міських електронних сервісів, сприяння в ефективному управлінні громадою, особистого розвитку жителів Мукачівської міської територіальної громади в цифровому суспільстві.

У межах реалізації концепції планують: 

  • організувати безкоштовний міський курс базового рівня цифрової грамотності

  • відкрити точки доступу до набуття цифрових компетентностей

  • створити та розвивати екосистему цифрової освіти в міській територіальній громаді

  • залучити всі виконавчі органи Мукачівської міської ради, підприємства,

установи, організації комунальної форми власності до впровадження Концепції

  • запровадити принцип безпаперовості в роботі органів місцевого самоврядування шляхом розвитку цифрових компетентностей у посадових осіб.

Нагадаємо, у березні 2021 року Кабмін схвалив Концепцію розвитку цифрових компетентностей для громадян України до 2025 року. Після цього органи влади на місцевому та регіональному рівнях розробляють власні Концепції та плани дій, спрямовані на розвиток цифрових компетентностей мешканців населених пунктів. Концепції з розвитку цифрових компетентностей жителів прийнято в Тернопільській і Луцькій міських територіальних громадах, а також Миколаївською обласною радою.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт