Підсумки Ради Асоціації Україна-ЄС: цифровий сектор серед пріоритетів

  Перегляди 737

11 лютого 2021 року в Брюсселі під співголовуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля відбулося 7-ме засідання Ради Асоціації Україна-ЄС. 

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, беручи участь у засіданні, представив  досягнення України в цифровій сфері та наголосив на пріоритетності євроінтеграційного цифрового курсу.

Європейські партнери знову відзначили значний прогрес України в імплементації Угоди про асоціацію у сфері телекомунікацій, завдяки чому цифровий сектор посів одне із ключових місць порядку денного засідання. 

ЄС привітав прийняття Україною базового закону у сфері електронних комунікацій, який імплементує сучасні європейські правила та стандарти, та закликав не збавляти темп цифрових перетворень, зокрема через забезпечення функціонування незалежного регулятора у сфері телекомунікацій. 

За результатами засідання сторони привітали Спільний робочий план співпраці між ЄС та Україною щодо електронних довірчих послуг з перспективою укладення можливої угоди, яка повинна базуватися на наближенні до законодавства та стандартів ЄС.

Окрім того,  Україна та ЄС підтвердили готовність сторін використовувати всі можливі механізми, передбачені Угодою про асоціацію, для посилення економічної інтеграції та нормативного наближення у цифровій сфері.

Спільна заява за результатами 7-го засідання Ради Асоціації Україна-ЄС доступна на сайті Європейської Ради.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт