Онлайн-платформа для підприємців Дія.Бізнес запрацювала в тестовому режимі

Прес-офіс
28 лютого 2020, 12:58
  Перегляди 4620

28 лютого 2020 року Міністерство цифрової трансформації презентувало онлайн-платформу для підприємців малого та середнього бізнесу Дія.Бізнес.

Кожен підприємець отримав доступ до державного порталу, на якому можна переглянути: 

  • каталог бізнес-ідей зі зручними шаблонами, перелік усіх необхідних юридичних документів для відкриття бізнесу через проходження тесту

  • сервіси — онлайн-сервіси та програми підтримки для підприємців на одній сторінці

  • довідник підприємця — на основі матеріалів профільних державних органів та провідних компаній України

  • кейси — історії успіху простих людей, які хотіли розпочати свою власну справу

  • консалтинг-зона — можливість консультацій із фахівцями за допомогою відеомесенджера. Підприємці зможуть отримувати консультації із систематизації бізнес-процесів, фінансового управління, взаємодії з державою, психології бізнесу, HR, маркетингу та продажів. Цей блок запрацює пізніше, наприкінці квітня.

Дія.Бізнес — це частина масштабного національного проєкту з розвитку підприємництва, який має також офлайн-складову — в різних регіонах України планується відкрити центри підтримки та хаби для підприємців. Окрім консультацій, у консалтингових зонах підприємці зможуть представити свій продукт іншим підприємцям і отримати зворотний зв’язок, пройти освітні програми та отримати додаткові послуги. Відкриття першої консалтинг-зони для підприємців заплановано на квітень-травень 2020 року в Харкові. 

На презентації онлайн-платформи для підприємців із вітальним словом виступила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан: «Ми створили справжній one stop-shop для підприємця. Зручний, людяний і корисний. Зібрали все найважливіше для підприємців, від А до Я, в одному місці. Цього вкрай не вистачало. Раніше підприємці губилися в пошуках потрібної інформації на різноманітних сайтах із непривабливим інтерфейсом. Контент буде доповнюватись регулярно.   

Щоб запустити сьогодні онлайн-платформу для підприємців, ми пройшли довгий шлях — провели онлайн-опитування підприємців, яке показало ключові точки болю, провели разом із експертами design-thinking сесії, які допомогли знайти конструктивні рішення для підприємців. Ми в Мінцифрі будемо й надалі сприяти розвитку підприємництва, фокусуючись переважно на софтових і цифрових речах. Ми чітко усвідомлюємо, що малий і середній бізнес — це драйвери економіки, які потребують особливої турботи та підтримки».   

Також із вітальним словом виступила Інга Андреєва, генеральний директор Mastercard в Україні: «Запуск онлайн-платформи для малого та середнього бізнесу Дія.Бізнес відкриє додаткові можливості та надасть всебічну підтримку підприємцям, а це — рушійна сила економіки». 

Онлайн-платформу втілено за підтримки компанії Mastercard. 

Проєкт Дія.Бізнес допоможе збільшити появу нових бізнесів у регіонах і кількість робочих місць, сприятиме розвитку трансформації малого бізнесу в середній і виходу українських підприємців на міжнародні ринки.

Нагадаємо, в грудні 2019 року Мінцифра провела першу зустріч робочої групи підприємців малого та середнього бізнесу. Також у грудні 2019 року Мінцифра спільно з єдиним урядовим контактним центром запустила в тестовому режимі гарячу лінію для підприємців. У найближчих планах — запустити ще телефонну лінію та чат-бота. У лютому 2020 року уряд запустив програму «Доступних кредитів 5-7-9%» для створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт