На платформі «Всеукраїнська школа онлайн» розпочав роботу Кабінет учителя

  Перегляди 1717

На єдиній загальнодержавній платформі для організації дистанційного та змішаного навчання Всеукраїнська школа онлайн вчителі можуть організовувати віртуальні класи та моніторити успішність учнів.  

Наразі на платформі зареєстровано 155 469 користувачів, серед яких майже 117 тисяч учнів, 32 тисячі вчителів та 7 тисяч інших слухачів. Платформою скористались 21 мільйон разів із більше ніж 100 країн світу. 

Всеукраїнська школа онлайн є частиною національного проєкту з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта.

Як вчителі можуть використовувати власний онлайн-кабінет? 

  • Відстежувати прогрес у навчанні кожного учня

  • Влаштовувати дискусії для обговорення окремих тем

  • Створювати віртуальні класи

  • Запрошувати учнів до перегляду курсів 

Детальніше — в інструкції з користування. 

Також заплановано забезпечити можливість для вчителів створювати власні курси на платформі.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан відзначила, що Всеукраїнська школа онлайн є частиною масштабного національного проєкту з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта. 

«Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» дуже активно розвивається. І це не тільки про появу нового корисного функціоналу для вчителів. Також ми плануємо запустити мобільні застосунки для iOS та Android, щоб онлайн-навчання стало зручнішим і доступнішим для кожного українського школяра як в умовах карантинних обмежень, так і на постійній основі. Це вже найбільша онлайн-школа України, яка використовує мікронавчання і залучає найкращих прогресивних вчителів», — заявила Валерія Іонан.  

Над Всеукраїнською школою онлайн спільно працюють Міністерство цифрової трансформації, Міністерство освіти і науки України, Український інститут розвитку освіти та ГС «Освіторія» за підтримки ЮНІСЕФ та Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich.

Кабінет вчителя — це стратегічний крок для розвитку національної платформи «Всеукраїнська школа онлайн», його розроблено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Незмінно підтримують проєкт та забезпечують безлімітний нетарифікований доступ до сайту платформи три мобільні оператори – Київстар, Vodafone та lifecell.

Нагадаємо, 11 грудня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерством освіти та науки України та Українським інститутом розвитку освіти запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт