Мінцифри та Незалежна асоціація банків України розпочинають співпрацю

Прес-офіс
17 вересня 2020, 14:05
  Перегляди 875

Співпраця необхідна для об’єднання зусиль у вдосконаленні систем надання адміністративних та банківських послуг, електронних довірчих послуг та послуг з електронної ідентифікації.

Для цього Міністерство цифрової трансформації України підписало Меморандум про взаємодію та співробітництво з Асоціацією «Незалежна асоціація банків України».

Заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська під час підписання висловила надію, що меморандум допоможе і пришвидшить взаємодію банківської спільноти з державними органами:

«Ми будуємо ефективну взаємодію між органами державної влади та банківською спільнотою для того, щоб зробити публічні послуги зручними й доступними для людей. Отже, першочерговим напрямом співпраці буде забезпечення можливості фізичних осіб укладати договори та відкривати рахунки в банках онлайн, із застосуванням надійних засобів ідентифікації особи та інструментів віддаленого кваліфікованого електронного підпису. Ми націлені на спільний результат — зручні та доступні сервіси для громадян та фінансових установ», — зазначила Людмила Рабчинська.

Меморандум передбачає такі напрями співпраці: 

  1. запровадження інструментів дистанційної ідентифікації клієнтів банків;
  2. запровадження інструментів дистанційного укладення договорів з фізичними особами;
  3. запровадження інструментів віддаленого кваліфікованого електронного підпису;
  4. використання банками хмарних послуг та застосування технологій хмарних обчислень;
  5. розвиток інноваційних технологій у фінансовій сфері.

Виконавчий директор Асоціації банків України Олена Коробкова заявила, що ця співпраця є важливим кроком у реалізації спільних проєктів та ефективної взаємодії банківської спільноти й органів державної влади для розвитку сфери цифрового розвитку.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт