Мінцифра та Держспецзв'язку вдосконалюють сферу інформатизації

Прес-офіс Міністерства
24 березня 2021, 12:42
  Перегляди 818

Аби забезпечити необхідний розвиток сфери інформатизації, Мінцифра та Держспецв’язку проведуть експертизу проєктів Національної програми інформатизації. 

“Механізми державного управління сферою інформатизації поступово втрачають актуальність, а тому потребують постійного вдосконалення. А експертиза дозволить забезпечити комплексне, якісне, ефективне дослідження проектів сфери інформатизації та закладе основу для її розвитку. Загалом, експертиза охопить понад 3000 проєктів інформатизації у 2021 році”.
Віцепрем’єр-Міністр  — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Постанову про реалізацію експериментального проєкту ухвалив Кабмін минулого тижня. Організатором експертизи визначено Державний науково-дослідний інститут технологій кібербезпеки та захисту інформації, що належить до сфери управління Держспецзв’язку. 

Для цього також створять експертну раду Національної програми інформатизації – колегіальний дорадчий орган при Міністерстві цифрової трансформації, створений для розгляду питань з формування та виконання НПІ, експертних висновків програми та окремих її проєктів. До складу ради залучать висококваліфікованих спеціалістів у сфері цифрових трансформацій, науковців та вчених.

Найближчим часом планується внести зміни і у Порядок проведення експертизи Нацпрограми інформатизації та окремих її завдань (проектів), затверджений постановою Уряду 2002 року № 1048.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт