Мінцифра продовжує збирати статистику щодо наявності широкосмугового доступу

Прес-офіс
09 грудня 2019, 11:06
  Перегляди 3967

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук доручив міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади й головам обласних та Київської міської держадміністрацій разом із Мінцифрою забезпечити проведення опитування щодо доступності та наявності широкосмугового доступу до інтернету об’єктів соціальної інфраструктури та об’єктів, що надають публічні сервіси та послуги.

Опитування триває на офіційному сайті Мінцифри https://thedigital.gov.ua/. Кожне відомство отримає лист, який надішле відповідним підрозділам і установам. Далі, вже на місцях, соціальні об’єкти (їх налічується десятки тисяч – дитсадки, бібліотеки, лікарні, ЦНАПи, музеї тощо) заповнюватимуть форму на сайті Мінцифри за спеціальними лінками. Тестування цієї процедури вже відбувається на прикладі Міністерства культури.

Мінцифра планує закінчити цю роботу вже до кінця року.

Нагадаємо, що Мінцифра вже має офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл, яку підготувало Міністерство освіти та науки. І наразі за допомогою сайту https://broadband.gov.ua/ ми перевіряємо цю інформацію, запропонувавши усім школам залишити відгук про наявне підключення.

Також на сайті https://broadband.gov.ua/ громадяни можуть перевірити підключення до інтернету. Швидкість з‘єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт і пройти спідтест зі свого комп’ютера чи смартфону.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт