Мінцифра: понад 116 тис. українців вперше отримали 4G в березні

  Перегляди 1945

Загалом з липня 2020 вже понад 8,4 млн українців отримали переваги: або ж доступ до швидкісного мобільного інтернету, або змогу обирати оператора – постачальника послуг.

У березні мобільні оператори розширили мережі 4G у 1644 населених пунктах. До високошвидкісного мобільного інтернету оператори вперше підключили понад 400 міст і сіл, а переваги відчули 116,3 тис. користувачів.

Загалом в Україні 23133 міст та сіл вже мають 4G. Нині у Мінцифрі працюють і над покращенням якості інтернету, який надають мобільні оператори. Фахівці Міністерства спільно з Нацкомісією, що здійснює регулювання у сфері зв'язку, та Держслужбою спецзв'язку займаються розробкою граничних показників якості.

Проєкт LTE900 стартував у липні 2020 року. Він передбачає, що оператори обмінюються “низькими” радіочастотами і так розширюють своє покриття. Мінцифра планує, що за 2 роки 90% населення країни матиме високошвидкісний мобільний інтернет. 4G з'явиться у населених пунктах, де проживає понад 2000 осіб, а також на автодорогах. На сьогодні в рамках проєкту переваги від 4G вже відчули у 13,9 тис. населених пунктів понад 8,4 млн українців. З них вперше отримали доступ до мобільного інтернету 2,2 млн людей.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт