Михайло Федоров: завдяки режиму "без паперів" ми зможемо прибрати з життя українців черги та довідки

  Перегляди 457

Режим "без паперів" — забезпечить якісний, швидкий та зрозумілий сервіс для українців у будь-яких життєвих ситуаціях: від запису дитини в дитсадок до оформлення пенсії. Держава має створити для людини найкоротший шлях до послуги, а не навпаки — постійно заплутувати її бюрократичними термінами.

Зараз кожна держпослуга в Україні регулюється певним законом, а таких налічується приблизно дві тисячі. Paperless допоможе швидко вносити до них зміни для цифровізації та збільшить масштаб електронних послуг в Україні. Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" заявив Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Ми вже заклали основу цифрової держави і підготували базу для запуску онлайн-послуг, Закон про Paperless – наступна ціль. Завдяки режиму "без паперів" ми зможемо ще швидше оцифровувати державні послуги. А також прибрати з життя людей черги, безглузді довідки, які потрібно віддавати тому ж державному органу, що їх видає. Якщо раніше на Diia Summit ми запускали 5, 10, 15 послуг, то тепер це будуть десятки послуг. ", — розповів Федоров

Усі державні послуги поступово будуть оцифровуватися, а паперові документи замінять електронні. Ми будемо ліквідувати непотрібні довідки, документи та послуги, від яких страждають українці та бізнес, витрачаючи купу сил, нервів та грошей на їх отримання. 

Основна мета paperless — держоргани в Україні не зможуть вимагати паперові документи, довідки та посвідчення, якщо інформація є в державних реєстрах. Уже з 23 серпня цифровий паспорт будуть приймати в усіх установах України — від державних до приватних. А згодом, усі цифрові документи прийматимуть скрізь. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт