Михайло Федоров: «Крипто-компанії вперше зможуть легально працювати в Україні»

02 грудня 2020, 11:15
  Перегляди 5863
  Перегляди 5863

Парламент прийняв законопроєкт №3637 «Про віртуальні активи» у першому читанні

Законопроєкт «Про віртуальні активи» є надзвичайно важливий для крипто-галузі, адже формує правове поле ринку віртуальних активів (правовий статус, класифікація, права власності та інші ключові юридичні дефініції) та адаптує рекомендації FATF щодо фінансового моніторингу ринку віртуальних активів. Також документ  визначає регулятора ринку – Мінцифра (в окремих випадках НБУ та НКЦПФР) та перелік професійних постачальників послуг віртуальних активів та їх реєстрацію. 

“Важливою частиною майбутньої цифрової економіки світу є блокчейн технології та ринок віртуальних активів. Про це постійно говорять міжнародні організації та зазначають у своїх прогнозах. А ми вже зараз створюємо в Україні легальне та сприятливе середовище для розвитку ринку віртуальних активів. Адже це одна із нових для світу індустрій, в якій Україна може стати світовим лідером. І я сподіваюсь, що вже у наступному році крипто-компанії вперше зможуть легально працювати в Україні”, – сказав Віцепрем’єр міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Прийняття профільного законопроєкту – історичний момент, адже вперше в історії України блокчейн-бізнес матиме юридичне поле для своєї діяльності та зможе зареєструвати свою компанію в українській юрисдикції.

“Сьогодні ми бачимо результат майже року спільної роботи Мінцифри та  міжфракційного депутатського об’єднання Blockchain for Ukraine. Також ми вдячні за допомогу та сприяння найкращим юристам та експертам галузі, які долучились до написання законопроєкту та брали участь у всіх робочих зустрічах та обговореннях”, – додав заступник Міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков. 

Очікуємо на ухвалення законопроєкту в цілому якнайшвидше.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт