Михайло Федоров: філософія Дії — ліквідувати побутову корупцію та заощадити українцям час

  Перегляди 922

Мінцифра створює найзручніші сервіси, щоб Україна була в топі найкращих, найкомфортніших цифрових держав. Сьогодні так чи інакше всі країни конкурують за людей класним сервісом. Швидко переїхати, зручно отримати послуги, простіше сплатити податки — все це сервіси. Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю для Сьогодні.ua.

“Що таке Дія й яку філософію ми закладаємо в цей проєкт? Перше — заощадити українцям час. Усі процеси будуть оптимізовані. Щоб усі послуги можна було отримувати онлайн, а похід до ЦНАПів став комфортним, доступним та швидким. пДругий важливий пункт — оптимізація держави. Щоб держава, витрачаючи менше грошей платників податків, стала більш ефективною”, — розповів Михайло Федоров.

Один із важливих напрямів роботи Мінцифри — антикорупційний. Завдяки електронним сервісам ми боремося з побутовою корупцією. Адже сьогодні послуги так заплутані, що легше дати комусь грошей, щоб вирішити питання. Ми хочемо ліквідувати ці схеми. Для цього потрібно зробити послуги максимально простими.

Крім того, Мінцифра допомагає верифікувати дані реєстрів. Коли ми підключаємо нові послуги, ми одночасно оновлюємо і збираємо якісні дані в реєстрах. Наприклад, коли тільки запустили водійські документи в Дії, з 9 млн документів коректно відображалося тільки півтора мільйона. Тому що не було якісних реєстрів. Зараз уже 90% водійських посвідчень відображаються якісно. А до наступного року буде 100%.

Також наразі Мінцифра робить революцію з пропискою. Усе для того, щоб люди реєстрували місце проживання онлайн, в декілька кліків, не відвідуючи ніяких установ. 

“Коли ми це зробимо, стане зрозуміла реальна ситуація, де проживають люди. Це дозволить державі не просто інтуїтивно, а правильно планувати будівництво шкіл, лікарень тощо. Тому що з'явиться реальна інформація. Тобто, коли ми запускаємо сервіси, ми верифікуємо дані в реєстрах – а це важливо для прийняття ефективних управлінських рішень”, — додав Михайло Федоров.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт