Європейська комісія, торговельна асоціація DIGITALEUROPE за підтримки Мінцифри запускають збір ноутбуків для українців

  Перегляди 533

З початку повномасштабного вторгнення в Україні пошкоджено та понад 1153 об'єкти закладів охорони здоров'я та 2677 закладів освіти. Росіяни руйнують школи, університети, бібліотеки, лікарні, а також  їх обладнання та техніку. Наразі державні установи потребують понад 255 000 одиниць техніки: ноутбуки, планшети та смартфони.

Європейська комісія та торговельна асоціація DIGITALEUROPE за підтримки Мінцифри ініціювали проект Laptops for Ukraine для жителів ЄС. Проєкт допоможе встановити зв’язок між європейцями та українцями, щоб забезпечити гаджетами школи, лікарні та державні адміністрації у постраждалих від війни регіонах України.

«Основне завдання Мінцифри в цьому проєкті – об’єднати запити державних установ на необхідну техніку. З кожним днем потреби у техніці  лише зростають, адже ноутбуки та планшети є частковою альтернативою стаціонарному обладнанню в умовах відключення електроенергії. Єврокомісія та торговельна асоціація DIGITALEUROPE збиратимуть техніку, а Мінцифра координуватиме передачу відповідно до запитів інших державних установ», — зазначила Валерія Іонан, заступник міністра з питань євроінтеграції Мінцифри.

Для популяризації проєкту серед європейців створено портал laptopsforukraine.com. Через нього бізнес-асоціації та меценати зможуть задонатити техніку українцям. Пожертви приватних компаній можуть направлятися через механізм цивільного захисту. Він дає можливість отримати техніку на місці та відправити її до Digital Tech Hub у Словаччині без додаткових витрат. Звідти техніку передадуть в Україну. 

Портал laptopsforukraine.com створено за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт