Україна та Німеччина співпрацюватимуть у сфері цифровізації — Мінцифра та інноваційний центр держтехнологій GovTech підписали угоду

Прес-офіс Міністерства
07 листопада 2022, 10:51
  Перегляди 1138

Команда Мінцифри провела зустріч з Державним секретарем Федерального Міністерства внутрішніх справ Німеччини Маркусом Ріхтером та представниками інноваційного центру державних технологій GovTech. Під час зустрічі підписали меморандум про співпрацю з  та обмін досвідом у сфері цифровізації. 

У межах співпраці Мінцифра консультуватиме Німеччину стосовно модернізації та цифровізації уряду й державного сектору. У нас буде можливість поділитися власним досвідом у сфері цифровізації держпослуг, захисту державних реєстрів, а також продемонструвати досвід українських стартапів, технічних та державних екосистем. 

«Європейські країни дедалі частіше цікавляться досвідом України у сфері цифровізації. Якщо раніше ми надихалися іншими, то зараз нам самим є чим поділитися. Співпраця з GovTech вкоре це підтверджує. У межах співробітництва ми поділимося нашими найкращими кейсами у сфері кібербезпеки, цифровізації держпослуг та своїм баченням цифрової держави. Об’єднавши зусилля з європейськими компаніями та урядами, ми разом побудуємо потужний спільний і, найголовніше, безпечний цифровий простір», — зазначив Перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

Під час зустрічі обговорили можливий обмін досвідом впровадження Дії в Україні з першими MVP або пілотними проєктами, які будуть реалізовані для e-ID в Німеччині. Подібний досвід співпраці ми вже маємо з Естонією, яка запустить пілот застосунку з державними цифровими сервісами на базі Дії до кінця року. 

Також співпраця з GovTech Campus передбачає консультування щодо впровадження платформи реєстрів, можливу співпрацю у сфері кібербезпеки та використання Starlink.

GovTech Campus – це інноваційний центр державних технологій, одним з засновників якого є Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини, а також представники технологічної сфери, науки та громадянського суспільства. GTC допомагає визначати, створювати та масштабувати найкращі технологічні рішення та інновації з govtech сфери в державному секторі Німеччини.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт