Україна співпрацюватиме з Францією над відновленням зв’язку в прифронтових територіях: Мінцифра і InfraNum підписали меморандум

  Перегляди 296

Міністерство цифрової трансформації та французька федерація InfraNum підписали Меморандум про співпрацю у сфері телекому.

Це дасть змогу напрацювати спільні рішення для відновлення та розвитку електронних комунікацій України. Зокрема, на прифронтових територіях, які постраждали від російської агресії. 

«Ми вдячні партнерам за розуміння важливості підтримувати сферу електронних комунікацій України в такий складний для нас час. Кожного дня ми проходимо тести на витримку стійкості інфраструктури та технологій через обстріли окупантів. Однак ми хочемо не тільки захищатися, а й розвиватися та ділитися своїм досвідом», — сказав Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр  з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Для реалізації проєктів у межах меморандуму федерація Infranum отримала грант у 756 тис. євро від Французького національного фонду. Ці кошти підуть на спільні дослідження потреб сфери, а також відновлення й поширення широкосмугового доступу до інтернету на території України. 

Окрім цього, у межах меморандуму Мінцифра та  InfraNum працюватимуть над запуском пілотного проєкту зі встановлення або відновлення доступу до швидкісного інтернету. Також зможемо обмінюватися інформацією та передовим досвідом з питань цифрового розвитку, зокрема з розгортання мереж широкосмугового доступу.

«Підписуючи меморандум, ми переходимо до практичної допомоги Україні в захисті та розвитку критичної інфраструктури електронних комунікацій. Протягом року ми спілкувалися з представниками українського Уряду для визначення потреб, ризиків та масштабу співпраці. Сьогодні ми тут, щоб запустити цей процес і продемонструвати свою солідарність у розвитку стійкого майбутнього України», — заявив Президент InfraNum Філіп Ле Гранд.

Ле Гранд зазначив, що протягом дводенного перебування в Україні планується зустріч з представниками компаній українських інтернет-провайдерів.

Довідково: 

InfraNum — це федерація, створена у 2012 році для підтримки французької національної програми France Très Haut Débit. Вона об’єднує понад 200 компаній, що представляють усі галузі цифрової інфраструктури (конструкторські бюро, оператори, інтегратори, виробники обладнання, постачальники послуг тощо).

Пріоритетними напрямами роботи Infranum є розгортання мережі високошвидкісного широкосмугового доступу зв’язку, управління даними для розвитку технологій електронних комунікацій у «розумних» містах, підвищення рівня попиту на професії, які пов’язані з оптоволокном, вдосконалення і просування за кордоном французької мережевої моделі. Зокрема, федерація сприяє розвитку партнерства між усіма учасниками сфери електронних комунікацій.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт