У Кременчуці та Івано-Франківську запрацював сервіс єМалятко

Прес-офіс
08 травня 2020, 09:37
  Перегляди 2119

8 травня комплексна послуга єМалятко запрацювала ще у 2 містах. Відтепер нею зможуть скористатися мешканці Кременчука та Івано-Франківська.

Отримати послугу єМалятко у Кременчуці та Івано-Франківську можна в усіх ЦНАП та відділах ДРАЦС, а після завершення карантину й у пологових будинках. Для цього батькам необхідно звернутися до медпрацівника або адміністратора та мати з собою паспорти, податкові номери платників податків (за наявності) та медичну довідку про народження дитини від пологового будинку.

Тепер сервіс доступний у 15 містах, зокрема у Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Кривому Розі, Рівному, Одесі, Запоріжжі, Маріуполі, Вінниці, Луцьку, Кременчуці, Івано-Франківську, Боярці та Бузові Києво-Святошинського району. Всього послугою єМалятко скористалися 4500 батьків.

"Незабаром послуга єМалятко запуститься ще в 16 містах. Наразі ми докладаємо всіх зусиль, щоб збільшити кількість точок доступу до сервісу по всій Україні. Водночас наша кінцева мета – забезпечити можливість отримання єМалятко онлайн на порталі Дія", – коментує Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації.

Нагадаємо, що єМалятко – це комплексна послуга для батьків новонароджених, яка передбачає об’єднання 10 послуг за 1 заявою. У пілотному режимі сервісу доступними є від 8 послуг за 1 заявою. Комплексна послуга усуває потребу здійснювати до 11 візитів до установ, надавати до 37 документів та витрачати на весь процес понад 30 годин. 

Впровадження послуги реалізується Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби та за сприяння міжнародних проєктів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми U-LEAD з Європою, EU4PAR, Grid Dynamics Life.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт