«Стоп корупція» — новий курс на Дія.Цифрова освіта для представників Міноборони, Генштабу ЗСУ і органів військового управління ЗСУ

  Перегляди 1664

На національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта з’явився гостьовий курс «Стоп корупція». Це 13 серій тривалістю 4-11 хвилин, які допоможуть розібратись, що таке корупція, дізнатись про наслідки корупції, усвідомлювати відповідальність і знати, хто такі викривачі корупції. Ведучий курсу — Андрій Джеджула.  

Курс розроблений Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського за підтримки уряду Великої Британії. 

Особливістю курсу є його орієнтування на підвищення кваліфікації керівників і персоналу структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, органів військового управління Збройних Сил України та осіб, призначених на відповідні посади, діяльність яких пов’язана із запобіганням корупції. 

Після перегляду всіх серій і успішного складання фінального тестування кожен отримає сертифікат із зазначенням 0,2 кредиту ЄКТС.

Під час презентації освітнього курсу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що курс відкриває новий розділ на платформі Дія.Цифрова освіта — освітні серіали для військовослужбовців. 

«Сподіваємося, цей освітній серіал допоможе привернути додаткову увагу до явища корупції та дасть військовослужбовцям необхідні знання та навички для розробки комплексних заходів протидії», — заявила Валерія Іонан. 

Начальник управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України, полковник юстиції Ігор Чухрай: «В рамках вимог міжнародного і вітчизняного антикорупційного законодавства, Антикорупційної програми Міноборони, Програми НАТО з розбудови цілісності, прозорості, підзвітності, запровадження доброчесності в оборонних та безпекових інституцій за підтримки Уряду Великої Британії ми постійно перебуваємо в пошуку, розвитку та якісному впровадженню нових антикорупційних практик, форм і методів роботи, які допомагають протидіяти корупційним явищам в Міністерстві оборони України».

Заступник начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського з наукової роботи генерал-майор, заслужений працівник освіти України, кандидат військових наук, професор Павло Щипанський: «Основною метою курсу є надання базових знань з питань запобігання корупції, виховання доброчесності та необхідності формування нульової терпимості до корупційних проявів в оборонному секторі. Маємо сподівання, що запровадження курсу сприятиме зміцненню професійної доброчесності та належному врядуванню в Міністерстві оборони та Збройних Силах України».

Начальник Наукового центру проблем виховання доброчесності та запобігання корупції у секторі безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, полковник Павло Жук: «Завдяки зусиллям Міністерства цифрової трансформації та команді порталу Дія.Цифрова освіта перегляд цього освітнього серіалу стане можливим для широкого загалу глядачів, а не тільки для курсантів та слухачів вишів, для яких на рівнях підготовки від L1 до L4 в рамках програми запроваджено блоки занять з антикорупційної тематики у визначених навчальних дисциплінах. Ми з нашими колегами з Управління з питань запобігання та виявлення корупції МОУ плануємо провести інформаційну кампанію щодо популяризації курсу в секторі безпеки та оборони та використовувати його у наших курсах з питань виховання доброчесності та запобігання корупції як вхідного контролю для слухачів».

Пряма трансляція презентації курсу доступна на YouTube-каналі Мінцифри. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт